Megtámadták a ferencvárosi polgármester-választás eredményét

Megtámadták a ferencvárosi polgármester-választás eredményét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tíz perccel Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt érkezett a fellebbezés.

„Ma 16:00 órakor léptem volna hivatalba. 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. Nyertek 3 napot.”

- írta a Facebookon Baranyi Krisztina, aki vasárnap megnyerte a polgármester-választást a IX. kerületben,

Az ellenzéki összefogás korábbi jelöltje szerint ez két dolgot jelenthet, vagy „ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek”. Ahogy beszámoltunk róla, Baranyi hétfőn délelőtt bement a IX. kerületi polgármesteri hivatalba, hogy megakadályozza, hogy iratok tűnjenek el onnan.

„Rettegnek. Van miért”

- zárta posztját.

A kerületben 81 szavazatot szerző Munkáspárt a polgármester-választás végeredményét a választási törvény 174. paragrafusának második bekezdésére hivatkozva támadta meg, amely így szól:

„Az urnákat az elsőként szavazó választópolgár jelenlétében úgy kell lezárni, hogy azokból - az urna szétszedése nélkül - ne lehessen szavazólapot eltávolítani.”

Baranyi Krisztina azt nyilatkozta lapunknak, hogy ezzel szemben az indoklásból az derült ki, hogy láncszavaztatás miatt támadták meg a végeredményt. Baranyiék egyébként éppen ezért tettek büntetőfeljelentést még a választás napján. A vizsgálat eredménye lényegében nem befolyásolná a ferencvárosi polgármester-választás végeredményét, mert Baranyi 12 188 szavazatot kapott, míg a mögötte végző, a kerületet korábban irányító Bácskai János 8376-ot.

Baranyi Krisztinával a választások után készítettünk egy interjút, amelyet itt olvashat el.

Hozzászólások