Megerőszakolhattak egy svéd lányt egy belvárosi lakásban Budapesten

Megerőszakolhattak egy svéd lányt egy belvárosi lakásban Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A támadó az ablakon át jött. A megerőszakolt nő két barátnőjével érkezett Budapestre.

Megerőszakolhattak egy svéd lányt Budapest VII. kerületében - írta a Blikk a Ripost információja alapján. Az Index időközben megkérdezte a rendőrséget, van-e tudomásuk az esetről, és azt a választ kapták, hogy igen:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a VII. kerületi Rendőrkapitányság feljelentése alapján rendelt el nyomozást szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen

- írták. A bűncselekménnyel gyanúsított személyt tehát még nem fogták el.

A történteket illetően a lap azt írta: a svéd lány két barátnőjével érkezett Budapestre, a Wesselényi utcában vettek ki három napra egy első emeleti lakást még a múlt héten.

A társaság szórakozás céljából érkezett a fővárosba, és a bűncselekmény éjszakáján is ott voltak. "Elmesélték, hogy este egy közeli szórakozóhelyen voltak, ahol ittak. Egyikük elfáradt, visszament a lakásba, két barátnője viszont még ott maradt" - mondta a lakás tulajdonosa.

A nő lefekvés előtt kinyitotta az ablakot, ám nem sokkal később arra riadt fel, hogy egy férfi mászik be a lakásba. A lány állítja: az ismeretlen ezután megerőszakolta, majd elhagyta a lakást. A nő ezt követően hívta a rendőrséget.

Hozzászólások