Teljesen elesett Budapest közlekedése Erdogan miatt

Teljesen elesett Budapest közlekedése Erdogan miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török elnök látogatása miatt az embereket leszállították a villamosról, nem mehettek be a házakba, a Margit hídon tömegek gyalogoltak. Sokan ragadtak a munkahelyükön, a gyerekekért sem jutottak el a szülők az óvodába és az iskolába. Az Andrássy utat hermetikusan zárták le, volt, aki a Batthyány téri aluljáróban ragadt.

Az esti csúcsforgalomban indult Gül Baba türbéjéhez Recep Tayyip Erdogan, ezzel gyakorlatilag megbénította Budapest közlekedését. A helyzetet nehezítette, hogy este ért véget több tüntetés is a fővárosban, és a demonstrálók sem mentek haza azonnal, hanem a Nagykörút felé kezdtek vonulni.

Az Andrássy úti török nagykövetségre mentek, este nyolckor az Aradi utcán vonult a tömeg - írja a Mérce. Próbálják lerázni a rendőröket, két szemeteskukát kötöttek össze rendőrségi szalaggal, így akarnak időt nyerni.

A teljes káosz este hat körül kezdett kialakulni, a lezárások miatt teljes volt a zűrzavar a Margit híd környékén, emberek és autók haladtak egymás hegyén hátán.

"Mindenki gyalogol át a hídon, tiszta népvándorlás" -  jelentette tudósítónk este hat körül a hídról. A Nyugati pályaudvarnál később már a villamosok is feltorlódtak. A budai hídfőnél található Átrium előtt rendőrsorfal állt, senkit nem engedtek át a túloldalra, az emberek nem tudtak hazajutni.

©

A tömegközlekedés helyzete sem jobb, az M2-es metró végül este 7 óra körül indult újra és állt meg a Batthyány téren. Tudósítóink jelentése szerint pedig az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar és az Andrássy út környéke továbbra is kaotikus, este nyolc után is tartott még a dugó.

Az Oktogonnál a teljes zárást este hét után oldották fel.

A 444.hu szerint a Margit hídnál a rendőrök a közeledő 4-6-os villamos utasait leszállították, a jármű továbbment, az emberek pedig ott állnak az út szélén, mert nem engedték át őket Erdogan érkezése miatt.

©

A Batthyány téren az alujáróból egy ideig nem engedték fel a felszínre az embereket, a Nyugati pályaudvarnál leszállították az embereket a metróról.

A BKK közlése szerint az M3-as metró egy ideig nem közlekedett a Nagyvárad tér és a Lehel tér között, este nyolckor már csak a Deák Ferenc téren nem állt meg.

Az Index szerint gyalogosan sem volt könnyű közlekedni, mert a rendőrök körbezárták a közlekedőket. Az emberek egy része letépte a rendőrségi szalagokat, mondván takarodjon Erdogan. A villamosforgalom este nyolc körül állt helyre.

A Margit híd budai hídfőjénél nagyjából 1500 ember esett fogságba,

a Bem mozi előtt már üvöltözés is kialakult a rendőrök és az emberek között.

Legtöbben azon háborogtak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából. A híd két oldalán az emberek tapsolással tüntetnek.

Margit híd
©

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és utasította a BKK és a BKV vezetőit, hogy a jövőben csak az ő engedélyével folytassanak egyeztetéseket a rendőrséggel diplomáciai események előtt.

Hozzászólások