Részeg volt a sofőr a 200E repülőtéri buszon

Részeg volt a sofőr a 200E repülőtéri buszon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Utasok szerencsére nem voltak a járaton, a sofőrt azonnal kirúgták.

Részeg buszsofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – írta szemtanúkra hivatkozva a Ripost. A lap szerint szerda délután a 200E repülőtéri járaton intézkedett a rendőrség a IX. kerületi Könyves Kálmán körúton.

A BKK megerősítette a történteket, hozzátették, hogy nem voltak utasok a buszon, és a társaság alkalmazottai ellenőrizték a sofőrt. Ekkor derült ki, hogy ivott, és ők hívták ki a rendőröket. A sofőrt azonnal kirúgták, a rendőrség eljárást indított ellene.

Pár hete hasonló eset történt a 150-es buszon, akkor egy idős asszonyt kórházba kellett venni, mert a sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban. Az egyik szemtanú szerint a szonda olyan mértéket mutatott, ami súlyos részegségre utal, a buszvezető táskájában sörösdobozok voltak. A járatot üzemeltető VT-Arriva akkor azonnali hatállyal elbocsátotta a sofőrt.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes Facebook-oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt írta, beszélt a BKK vezetőjével az ügyben. A jövő héten szigorúbb intézkedéseket vezetnek be – tette hozzá.

Hozzászólások