Az Emmi a pedagógustüntetésről: S.O.R.O.S.

Az Emmi a pedagógustüntetésről: S.O.R.O.S.

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Soros-hálózat ráadásul, mert egyébként nincs is semmi gond.

Közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma abból az alkalomból, hogy november 30-ra tüntetést szerveztek a pedagógus-szakszervezetek.

A tüntetők követelései között szerepel a bérek értékállósága, a szakképzésben dolgozók közalkalmazotti státusa, a tanárok és diákok terhelésének csökkentése, a túlmunka rendezése, valamint a hatévesek kötelező beiskolázásának eltörlése szerepel.

A minisztériumnak az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott álláspontja a következő:

"A pedagógus és más szakszervezetek által ma bejelentett tüntetés, ismét az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja. Ugyanazok a szakszervezetek készülnek jövő héten tüntetésre, akik eddig is minden ellenzéki és Soros-hálózat által szervezett akció mögé beálltak. Most is ezt teszik, a Soros-hálózat háromnapos tüntetéséhez csatlakoznak. Az oktatásba, az iskolák fejlesztésére, a pedagógusok bérére, a diákok és szüleik támogatására ma minden eddiginél több pénz megy. A pedagógusok voltak az elsők, akiknek átfogó béremelési program indult, átlagosan 50%-kal emelkedett a pedagógusok bére és jövő januártól a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére további átlagosan 30%-kal emelkedik, ez a pedagógusoknak egyértelműen jó, azt megértjük, hogy a szakszervezeteknek nem jó, a szakszervezeteknek azzal van bajuk, hogy az érintettek a munka törvénykönyve hatálya alá, rugalmasabb foglalkoztatási körülmények közé kerülnek majd, és ez a szakszervezeteknek nem jó."

Hozzászólások