szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Németh Balázs ismét véleményt fűzött egy hírhez, ezúttal Hadházy Ákos akciójához.

Több állampolgári bejelentés után a Médiatanács eljárást indított a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az M1 híradósa, Németh Balázs miatt, amiért a tévés saját véleményt fűzött Hadházy Ákos parlamenti akciójáról szóló hírhez – írta a 444.hu.

Németh azt az akciót véleményezte, amikor a független képviselő Orbán Viktor kormányfő beszéde közben egy „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tartott a pulpitus elé. A tábla hátulján egy másik szöveg is szerepelt.

A hírről beszámoló Németh Balázs azt is hozzátette mondandójában, hogy

Eddig épeszű ember, épeszű ember, nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben, de ma ez is megtörtént.

A Médiatanács csütörtökön úgy határozott: az ügy kivizsgálására eljárást indít a médiaszolgáltatóval szemben. 

Németh ügyében öt évvel korábban már indult egy eljárás, amiért hírolvasói vélemény fűzött az M1 Híradó esti adásának egy híréhez. Németh olyan hírportálokra tett megjegyzést, amelyek szerinte elhallgatják a kormány szempontjából pozitív híreket.

Később az MTVA úgy magyarázta a történteket Hír24 kérdésére, hogy „Németh Balázs, a Híradó című műsor 2014. november 8-i adásában, nem véleményt vagy magyarázatot fűzött az Ön által megjelölt hírhez, hanem összegezte a napokban történt eseményeket”.

Németh Balázsról 2015-ben derült ki, hogy 2012 óta ad tanácsot a stadionprojektekért felelős Nemzeti Sportközpontoknak. 2014-ben 5,2 millió forintos szerződést kötöttek vele a Tüskecsarnok kommunikációs és PR-feladataira. Németh felesége pedig Nagykovácsiban nyert el két trafikkoncessziót.

Cikkünk első verziójában azt írtuk, hogy Németh Balázs ellen indul eljárás, a tévedésért elnézést kérünk. A szerk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!