Csalás és pénzmosás miatt nyomoznak a kispesti önkormányzat egyik cégénél történtek után

Csalás és pénzmosás miatt nyomoznak a kispesti önkormányzat egyik cégénél történtek után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két gyanúsított van az ügyben, ami szóba került a hangfelvételen, amely gyanúba keverte Lackner Csabát.

A kispest.info információi szerint 43,5 millió forintos sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség hónapok óta a kispesti önkormányzat egyik cégnél, a Közpark Nonprofit Kft.-nél történtek miatt. A lap úgy tudja, a gyanú szerint a cég egyik alkalmazottja 66 darab valótlan tartalmú számla alapján utalta el a 43,5 millió forintot a cég számlájáról, amiért maga a cég vezetője, Bán Zoltán tett feljelentést.

A Közpark felügyelőbizottságának elnöke a korrupció- és kábítószerezés gyanújába került Lackner Csaba, a cég ügyei pedig szóba kerültek a Magyar Nemzetben nyilvánosságra hozott hangfelvételen. A Lacknernek tulajdonított mondatokban az hangzik el, hogy felvettek egy "nemzetközi szélhámost" az önkormányzathoz, aki mintegy 43 milliót lopott el a kerület pénzéből.

Az a lényeg, hogy 43 millió forintot utaltattak el maguknak úgy, hogy a B. Z. is meg én is jóváhagytunk, úgy csempészgette bele az utaláscsomagba a csaj

– hangzott el a felvételen. A történet így folytatódott:

Én csak úgy hagytam jóvá, hogy én minden hónapban megnézem a Közparknak az utalásait, csinálok egy felügyelőbizottsági jegyzőkönyvet, hogy láttam. Én ott felügyelőbizottsági elnök vagyok. Hallod, egy igazi szélhámos csaj, lenyúlt b…meg a Közparktól 43 millió forintot. És még akkor is kihúzta magát, amikor bejöttek érte a rendőrök.

A hvg.hu megkeresésére a BRFK azt közölte, a Közpark Kft. által tett feljelentés ügyében a nyomozás folyamatban van, a rendőrök egy embert csalás, egyet pedig pénzmosás vétsége miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Hozzászólások