Letartóztatták a mélykúti gyilkosság gyanúsítottját

Letartóztatták a mélykúti gyilkosság gyanúsítottját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi a gyanú szerint két napja leszúrta élettársát, majd magával is végezni akart. Magukra gyújtotta a házat, de túlélte.

A gyanúsított szerdán megfenyegette az élettársát, ezért a nő a munkahelyéről nem haza, hanem két gyerekével a testvéréhez ment. A férfi a nő keresésére indult, este jelent meg a testvér házánál. Ott vitatkozni kezdtek, majd a férfi egy késsel több alkalommal megvágta a nő nyakát, és mellkason szúrta.

A nő olyan súlyosan megsebesült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A férfi ezután elvágta egy gázpalack tömlőjét, tüzet gyújtott, és magát is többször megszúrta, megvágta. A gáz berobbant, a ház pedig kigyulladt. A lángok közül a tűzoltók vitték ki a nő holttestét és a férfit, aki életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A gyanúsított letartóztatását azért rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság, mert megállapítása szerint fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás befolyásolásának veszélye. A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette. A gyanúsított védője három napon belül fellebbezhet.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte, hogy

a nő a bűncselekmény elkövetése előtt néhány órával elment a Jánoshalmi Rendőrőrsre, ahol segítséget kért a rendőröktől.

Azt mondta, hogy barátjával – aki ideiglenesen lakik nála – megromlott a viszonya, féltékenysége miatt vitatkoznak, és a férfi többször megfenyegette, ezért azt szeretné, ha elhagyná a házát. A nő közölte, hogy barátja fizikailag nem bántalmazta, ezért nem kérte eljárás megindítását, csak azt szeretne volna elérni, hogy költözzön el tőle.

A rendőrök tájékoztatatták, hogy zaklatás miatt feljelentést tehet élettársa ellen, de a nő nem élt ezzel a lehetőséggel.

A rendőrök ezután a lakására vitték a nőt, de a megérkezésükkor nem volt. A nő úgy döntött, hogy az éjszakát testvérénél tölti a gyerekeivel.

A rendőrök ismét felhívták a figyelmét, hogy megteheti a feljelentését, amire ismét azt a választ kapták, hogy gondolkodik rajta. Ezután a rendőrök elvitték a nőt és gyerekeit a testvéréhez, oda, ahol később a bűncselekmény történt.

Hozzászólások