Letartóztatták a szomáliai férfit, akit egy budapesti egyetemista megerőszakolásával gyanúsítanak

Letartóztatták a szomáliai férfit, akit egy budapesti egyetemista megerőszakolásával gyanúsítanak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását, mert fennállhat a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a szomáliai férfinak a letartóztatását, akit egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítanak.

A rendőrség szerint egy 25 éves nő hétfőn egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két nő megismerkedett két férfival. Hajnalban a két egyetemista a szórakozóhelyről külön indult haza, és a 25 éves nőnek a szomáliai férfi felajánlotta, hogy elkíséri, majd a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a parkban a férfi szexuálisan közeledett a nő felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a nőt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a telefonját is elvette. A nő sikoltozására egy külföldi férfi felfigyelt, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi rátámadt, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.

A végzés szerint a szomáliai állampolgár 2015 januárja óta oltalmazotti státusszal rendelkezik Magyarországon. Bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, magyarországi kötődéssel nem rendelkezik. A letartóztatást azzal indokolta a bíróság, hogy fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. Ráadásul már folyamatban van ellene egy másik büntetőeljárás is.

A férfit szexuális erőszakkal, kifosztással, kétrendbeli súlyos testi sértés kísérletével és kábítószer birtoklásával gyanúsítják.