"Ezt a fájdalmat tényleg semmihez sem tudom hasonlítani" - egy koronavíruson átesett férfi beszámolója

"Ezt a fájdalmat tényleg semmihez sem tudom hasonlítani" - egy koronavíruson átesett férfi beszámolója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A negyvenéves férfi gyerekei is koronavírusosak lettek, rajtuk gyorsan átment a fertőzés.

Másfél hétig szenvedett a koronavírus miatt Felkai Ádám, a Rakéta.hu újságírója, aki a betegségéről egy cikkben számolt be. Azt írta, negyvenévesen, egészségesen kapta el a vírust, így olcsón megúszta, nem került kórházba.

Az egész múlt hétfőn kezdődött köhögéssel és hőemelkedéssel. Nem a híres „száraz köhögés” volt, nem fájt a mellkasom sem, légzési nehézségem sem volt. Ja és végig éreztem a szagokat és az ízeket. A köhögés ráadásul másnapra abba is maradt.

Második és harmadik nap magas, 38,5-38,7 fokos láza volt és nagyon fájtak az izmai. Ezért gondolt koronavírusra, mert ilyet korábban nem érzett.

Az influenza okozott már ízületi fájdalmat, a bőr karcos érzését, de ezt a fájdalmat tényleg semmihez sem tudom hasonlítani.

Hagyományos fájdalomcsillapítót vett be, az enyhítette a tüneteket. Negyedik napra elmúlt a fájdalom, ekkor "volt egy jó délelőttje", délutánra viszont "érkezett a halálos kimerültség és a 38,5 fokos láz."

A következő napokban ugyanaz ismétlődött: reggel hőemelkedése volt, dél körülre ment fel annyira a láza, hogy szabályosan vacogott a foga. Bevett egy lázcsillapítót, de estére ismét belázasodott, ami reggelre magától elmúlt.

Szerdára - tehát másfél héttel az első tünetek után visszajött az étvágya, pénteken csak hőemelkedése volt, a cikk írásának napján, szombaton pedig már az sem. Azt gyanítja, a 8 éves kislányától kaphatta el a betegséget, mert először ő lett beteg és pozitív. Nem tudja pontosan, a gyerek hol kapta el a betegséget - erre csak spekulációi vannak -, mindenesetre közölte, sem ő, sem családja nem járt külföldön és legjobb tudomása szerint fertőzöttel sem érintkeztek.

Arról is írt, a gyerekei hogy vészelték át a betegséget. Rajtuk elmondása szerint nagyon gyorsan átment a fertőzés, pár napig voltak csak lázasok, illetve a nagyobbik fia annyit sem.

Megjegyezte, neki nem voltak tipikus tünetei, nem tartja kizártnak, hogy a vírusfertőzés elmúlt három nap alatt, és a hosszú ideig tartó lázat egy bakteriális felülfertőzés okozta. Utóbbira ugyanis kapott egy erős antibiotikumot, ami segített. Twitter oldalán leírta azt is, őt egy magánlaborban tesztelték le, majd annak eredménye után családtagjain már az állami rendszerben végezték el a vizsgálatot. A gyerekek addigra már meggyógyultak.

Hozzászólások