Levélben kér Karácsony Orbántól több koronavírus-tesztelést és kötelező maszkviselést

Levélben kér Karácsony Orbántól több koronavírus-tesztelést és kötelező maszkviselést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakértők is azt állítják, hogy a maszkok és a kiterjedt tesztelés a legjobb, amit tehetünk a koronavírus megfékezéséért, a kormánynak lépnie kell – írta a főpolgármester.

Nem csak Budapesten, hanem az egész országban tömeges tesztelésre van szükség, csak ezzel és a maszkok hordásával lehet megfékezni a koronavírus terjedését – írta Karácsony Gergely az Orbán Viktornak küldött levelében.

A budapesti főpolgármester arra emlékeztette a miniszterelnököt: a Fővárosi Önkormányzat 20 ezer tesztet szerzett be saját forrásból, és újabb tesztkapacitások beszerzéséről tárgyal.

A kormány által felkért járványügyi szakértők és a Magyar Tudományos Akadémia szakértői szerint is tömeges tesztelésekre van szükség – tette hozzá. A levelet épp akkor tette közzé Karácsony, amikor kiderült, hogy az elmúlt majdnem két hétben egyetlen napon sem végeztek annyira kevés tesztet az országban, mint hétfőn.

Karácsony azt írta Orbánnak: több vidéki polgármester is azt tervezi, hogy Budapesthez hasonlóan kötelezővé tenné a maszk, kendő vagy sál viselését az üzletekben, tömegközlekedésen és taxikban, de jogértelmezési zavarok gátolják őket. Ezért azt kéri, hogy a kormány tegye kötelezővé az arc eltakarását az egész országban.

Hozzászólások