Bíróság elé állítják az autópályán "büntetőfékező" audist

Bíróság elé állítják az autópályán "büntetőfékező" audist

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az R8-as sofőrje először levillogta a lassabb autót, majd befékezett előtte. Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé közúti veszélyeztetés miatt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja közúti veszélyeztetés miatt azt az audist, aki az M0-M3 csomópontban büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy szerinte lassan haladó autóson – írja az ügyészség a hétfői közleményében.

A vád szerint egy férfi még május végén az Audi R8-asával az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontjánál utolért egy szabályosan közlekedő autót. A jármű mögé érve villogni kezdett, hogy gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse az előtte haladó autót.

Miután az autós nem gyorsított és nem húzódott le, az audis őt a kanyarodó sávon megelőzte, majd indokolatlanul befékezett előtte.

Az ügyészség közleménye szerint ezután az elkövető megpróbálta az út bal oldalán futó szalagkorlát felé szorítani a másik autót, eközben az ablakát leengedve, azon kinyúlva a sértett felé mutogatott.

Végül az audis megpróbálta elérni, hogy egy forgalomtól elzárt területre hajtson utána a másik sofőr és ott mindketten megálljanak, de az továbbhajtott. A közlemény szerint az elkövető azzal, hogy indokolatlanul intenzív fékezésre kényszerítette a sértettet, valamint azzal, hogy nem az általa használt forgalmi sávban, jobbra tartva közlekedett, közvetlen veszélynek tette ki a másik autós életét és testi épségét.

Hozzászólások