Az óbudai brutális rablás újabb gyanúsítottját tartóztatták le

Az óbudai brutális rablás újabb gyanúsítottját tartóztatták le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A harmadik gyanúsított letartóztatását is elrendelte a nyomozati bíró az óbudai rablás ügyében.

Indítványozta az ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki az múlt héten történt óbudai rablásra a gyanú szerint rávett egy férfit és egy nőt, a bíróság pedig eleget tett a kérésnek.

A páros a múlt hétfőn az esti órákban a nő III. kerületi lakására ment, ahol virágküldemény érkezésére hivatkozva bejutottak az ingatlanba. A férfi és a nő rátámadt az ott lakóra, megverték és megkötözték, majd kirámolták a lakást. Az ügyészség közleménye szerint mielőtt távoztak, egy fémrúddal még többször megütötték a magatehetetlen áldozatot. A támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket.

A nőt a rendőrök találták meg, miután jelentették nekik, hogy egy óbudai társasház egyik lakója segítségért kiáltozik, mert bezárták a lakásába.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a kamerafelvételek alapján megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett, majd azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient. Július 16-án közös újpesti otthonukban elfogták őket.

A rendőrség a férfit és a nőt személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés miatt vették őrizetbe, a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A gyanú szerint a sértett nő egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a párost a rablásra. A rendőrök a 38 éves V. Bálintot július 18-án elfogták és előállították, a nyomozati bíró elrendelte az ő letartóztatását is.

Hozzászólások