szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De minden bizonnyal nagyon rövid ülés lesz.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének napirendi javaslatáról küldött ki leveleket az Országgyűlés sajtóirodája.

Az ülésre hétfőn, augusztus 3-án kerül sor, ellenzéki (DK-s) kezdeményezésre. Az ülés tervezett napirendi pontjai között szerepel az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodás, vagyis a hétéves uniós költségvetés és a helyreállítási alap.

Ez az a költségvetés, ami után Orbán azt mondta, nagyon boldog hét év után elé nézünk, majd ezt megfejelte pénteki rádióinterjújában azzal a mondattal, hogy

a nagy fenét kapunk mi pénzt az EU-tól, az a pénz jár nekünk.

Mivel a Fidesz jelezte, nem mennek el az ülésre, az nem lesz határozatképes, így hamar vége lesz és nem fognak vitázni a Brüsszelben történtekről. (Ahogyan nagyon hamar vége lett annak a rendkívüli ülésnek is ugyanebből az okból, amit a klímaválság ügyében hívott össze az ellenzék.)

„A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után” – reagált Kocsis Máté, aki szerint a baloldal az uniós költségvetési tárgyalásokból sem tanult semmit. „Miután hazugságokat terjesztettek Magyarországról, és azt akarták, hogy hazánk rosszabbul járjon, most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni” – írta Kocsis, majd hozzátette, ebben a kormánypártok nem vesznek részt.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a miniszterelnök az öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd euróval többet szerzett az országnak annál, mint ami a korábbi, igazságtalan javaslatban szerepelt és visszaverte azt a zsarolási kísérletet, hogy a pénz felhasználását elfogult politikai feltételekhez kössék.

Kocsis elmondta, ez siker minden magyar számára. „A hazai baloldal ezt viselje el, hagyjon fel a Magyarország ellen folytatott politikával és ne cirkuszoljon.”

Hogy mi történt Brüsszelben, nyert-e vagy sem Orbán, mennyi pénzt szerzett, arról Kocsis Máté mellett/helyett ezeket ajánljuk:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PSZ: Ott tartunk, hogy az iskolaőrök többet keresnek, mint az egyetemet végzett tanárok

PSZ: Ott tartunk, hogy az iskolaőrök többet keresnek, mint az egyetemet végzett tanárok

Két hónapja nem találtak annyi új fertőzöttet Franciaországban, mint most

Két hónapja nem találtak annyi új fertőzöttet Franciaországban, mint most

Itt forgat Luke Evans, és videóban áradozik a gyönyörű Budapestről

Itt forgat Luke Evans, és videóban áradozik a gyönyörű Budapestről