szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány címszóban már leírták, milyen lesz "a másik."

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Egyelőre semmit sem tudni arról, mikor, milyen pénzből és milyen formában indítanak lapot az Indextől távozó újságírók, azonban a Távozó Indexesek elnevezésű Facebook-csoportban néhány megjegyezést már elejtettek.

A távozók nevében kommunikáló Kárpáti Márton azt írta, az új lap

nemzeti, európai, demokratikus,

illetve gyors, pontos és hiteles lesz. Az ígéret szerint hamarosan rajtolnak. Kárpáti azért írhat ki bármit, mert ő már korábban távozott az Indextől. A stáb nagyobbik része még felmondási idejét tölti nagyjából augusztus végéig, bár sokakat azonnali hatállyal felmentettek a munkavégzés alól.

Nem tudni, hogy az Index új stábjának toborzása hol tart - Bodolai László, az Index igazgatóságának elnöke korábban azt mondta, számtalan önéletrajzot kap -, tudomásunk szerint eddig egy új munkatársat mutattak be a szerkesztőségben. Egy napig volt új főszerkesztő-helyettese is a lapnak, azonban Tevan Imre gyorsan meggondolta magát. Most úgy tűnik, blogposztokkal töltenék ki a hiányzó cikkek helyét.

Az Index teljes szerkesztősége két nappal azután állt fel, hogy Bodolai László kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Ferenc mostantól az MTA doktora

Jakab Ferenc mostantól az MTA doktora

Tóta W.: Piroska és a nácik

Tóta W.: Piroska és a nácik

Vészhelyzet lép érvénybe Szlovákiában csütörtökön

Vészhelyzet lép érvénybe Szlovákiában csütörtökön