Beázott a János Kórház szülészete, áthelyezték a szülőágyakat

Beázott a János Kórház szülészete, áthelyezték a szülőágyakat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Ballai Vince
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Másik kórházba kellett vinni a nőgyógyászati nagyműtéteket, szülőágyakat helyeztek át, elköltöztették a szülészeti osztályt, miután beázott a Szent János Kórház szülészetének épülete. A beázás oka, hogy beépítik a tetőteret, de a viharok leszaggatták az ideiglenes tetőborítást. A károkat napokon belül helyreállítják - ígérik.

Alaposan eláztatták a Szent János Kórház szülészetét az elmúlt napok viharai. Olvasónk képein és videóján látható a keddi helyzet: beázott plafon, vízben álló padló, fóliával borított bútorok.

Olvasónk azt is írta, hogy életveszélyesnek nyilvánították a szülőszobát, miután a plafonokból a lámpákon át folyt a víz, ami a folyosókon is összegyűlt.

©

A hvg.hu megkereste az ügyben a kórházat, amelynek válaszából kiderül, hogy a beázás miatt át kellett helyezni a szülőágyakat, a szülészeti osztály ideiglenesen más emeletre költözött, a nőgyógyászati nagyműtéteket pedig más kijelölt kórház vette át, de

a nőgyógyászati kisműtétek és szülések továbbra is rendben zajlanak.

©

A kórház szerint a beázás az épületben, a Családbarát Szülészet pályázati program keretében zajló munkálatok miatt történt, mert éppen a tetőtér beépítése zajlik, ahol a Perinatális Intenzív Centrum családi szobáit alakítják ki.

©

Ennek az átalakításnak része a tető felújítása, bontása, amelynek ideiglenes borítását az elmúlt napok erős széllel járó viharai megrongálták

- írta a kórház kommunikációs osztálya, amely szerint a kivitelező azonnal megkezdte a károk elhárítását.

©

“A tetőt szigetelték, a benti helységek helyreállítása folyamatban van. A javító munkálatok néhány napon belül befejeződnek, a tisztasági festést követően újból visszaáll a normál működési rend.“ Azt is írták, hogy az épület szerkezetében fizikailag és statikailag nem keletkezett kár.

Hozzászólások