Van olyan műtét, amelyre nagyon megnőttek a várólisták

Van olyan műtét, amelyre nagyon megnőttek a várólisták

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Durván nőtt nyár óta a műtétre előjegyzett betegek száma több operációtípusnál is a NEAK adatai alapján. Igaz, olyanok is vannak, amelyekre kevesebben várnak.

Van, ahol júniushoz képest jelentősen nőtt a műtétre előjegyzett betegek száma – írja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adataira hivatkozva az mfor.hu. Olyan, gyakori beavatkozásokról van szó, amilyeneken nem a betegek élete múlik.

Legjobban az alábbi műtétféléknél nyúltak meg a várólisták:

De felsorol még további tíznél több beavatkozástípust az mfor.hu, ahol nőtt az előjegyzettek száma. Kevesebben várakoznak viszont prosztata megnagyobbodás miatti műtétre (76 fő a júniusi 652 helyett), mandulaműtétekre (568-an, 789 fő helyett) és orrmelléküreg-műtétekre (99-en, 108 helyett).

Kásler Miklós szeptember elején utasította a kórházakat, hogy ágyaik 20 százalékát tegyék szabaddá, hogy szükség esetén azok rendelkezésére tudják őket bocsátani, akik a Covid-19-fertőzés miatt kórházi kezelésre szorulnak. A járvány második hulláma miatt üresen tartott sok ezer ágyból hétfőn 287-ben feküdt koronavírusos beteg.

Hozzászólások