szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyolc városban viszont csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az első héten a szennyvízmintákban a koronavírus-örökítőanyag átlagos koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az oldalán.

Az NNK szerint jelentős növekedés egyik településen sem tapasztalható, sőt, Debrecenben, Kaposváron, Salgótarjánban és öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) csökkenő a tendencia.

Azt azonban hozzátették, hogy Szekszárdon és Szolnokon továbbra is az átlagosnál magasabb az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben.

©

Kedden Müller Cecília országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy a napi járványadatok is csökkenésnek indultak. Hétfőn 696 új fertőzöttet diagnosztizáltak, az aktív esetszám 5312 fővel, 123 647-re csökkent.

128-cal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

Idén még egy napon sem volt annyira magas az elhunytak száma, mint most. Nagyon kevés új fertőzöttet találtak, de rendkívül alacsony az elvégzett tesztek száma is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

Már Tokió utcáit járja a Panasonic csomagszállító robotja

Már Tokió utcáit járja a Panasonic csomagszállító robotja

Főszerkesztőként csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs

Főszerkesztőként csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs