Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Normális Élet Pártja nem csak a nevében emlékeztet a kamupártos csalás és a járványszekpticizmusa miatt is a hatóságok fókuszába került Gődény György mozgalmára, más módon is összekapcsolható a testépítő gyógyszerésszel.

Ezer szálon kötődik a járványveszélyt tagadó testépítő-gyógyszerész Gődény Györgyhöz az az új párt, amit hónapokkal ezelőtt alapítottak – írja a Blikk. A Normális Élet Pártja nem csak nevében emlékeztet Gődény György vírusszkeptikus mozgalmára. Az a nyíregyházi cím például, ahova a pártot bejegyezték, Gődény édesanyja nevén van, de itt van a székhelye a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is. Gődény és neje címe a lap szerint egy házzal odébb van.

A párt alapítója és vezetője a Blikk szerint Harkai Bulcsú Bánk, aki korábban a Közös Nevező 2018 nevű formációt is alapította, aminek ügyvezetői posztját később a gyógyszerész vette át. A Közös Nevező 2018-ban vélhetően hamis ajánlásokkal indított 42 egyéni jelöltet, de alig négyezer szavazatot kaptak. Ezért, mivel messze 1 százalék alatti volt az eredményük, vissza kellett volna fizetniük a közel 153 millió forintnyi állami kampánytámogatást. Ennek megtörténtéről nem tudni, a Blikk emlékeztet, hogy a párt ellen költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás.

Hozzászólások