A fiatalok között Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

A fiatalok között Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A teljes népességet kérdezték, a két legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt sem szerepelt túl jól.

Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt választanák a legtöbben miniszterelnök-jelöltnek a Pulzus Kutató Intézet által készített felmérés résztvevői közül – írja az ATV.hu. Az ATV kérésére készített közvélemény-kutatáson a 18 éves és annál idősebb lakosságot kérdezték arról, hogy tíz felsorolt politikus közül kit tartanának a legalkalmasabb közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek.

Dobrev és Karácsony 14-14 százalékkal került az élre a teljes lakosság körében. Máshogy fest az eredmény nemek szerinti bontásban: a legtöbb női szavazatot Dobrev Klára (18 százalék) kapta, míg a legtöbb férfi Jakab Péter Jobbik-elnököt tartja a legalkalmasabbnak (16 százalék).

A 18 és 39 év közötti kitöltők között ugyancsak Jakab került az élre (19 százalék), Karácsony a 40 és 59 év közöttiek körében volt a legnépszerűbb (18 százalék), míg a 60 éves vagy annál idősebb korosztály Dobrevet tartja a legalkalmasabbnak (22 százalék).

A teljes népesség 35 százaléka senkit sem tartott alkalmas jelöltnek a felsorolt tíz ellenzéki politikus közül. Az eredmények a teljes népességet nézve így alakultak:

Az ellenzék ősszel választja ki a közös miniszterelnök-jelöltet. Könnyen lehet, hogy 2022 is Karácsony Gergely és Orbán Viktor párharcáról szól majd, annak ellenére, hogy Karácsony maga jelenleg nem akar indulni. A környezte szerint rábeszélik.

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

Október 23-ára állhatnak elő az ellenzéki pártok a közös miniszterelnök-jelölttel. Többek szerint az időpont azért is praktikus, mert kevesebb idő marad a jelölt lejáratására vagy megbuktatására. Bár az előválasztásokat már tavasszal elkezdték volna, most úgy tűnik, a járványhelyzet miatt ez őszre tolódik.

Hozzászólások