Itt az első vagyonnyilatkozat: Ungár Péter zöldebb terepjáróra váltott

Itt az első vagyonnyilatkozat: Ungár Péter zöldebb terepjáróra váltott

Utolsó frissítés:

Gergely Zsófia Szerző:

Tetszett a cikk?

LMP-kompatibilisebb hibridre cserélte autóját, megnövelte megtakarításait és az IKEA-ban vett polcot képviselői irodájába az LMP-s Ungár Péter – derül ki az ellenzéki politikus 2021-es vagyonbevallásából, amit már a törvényes határidő előtt eljuttatott a hvg.hu-nak.

Régi Toyota Land Cruiser kocsiját a márka egyik zöldebb divatautójára, egy hibrid RAV4-re váltotta – az idei, friss vagyonnyilatkozata alapján Ungár Péternek ez az egyetlen nagyobb kiadása volt 2020-ban. Az LMP-s képviselő a vasárnap éjféli határidő előtt eljuttatta hozzánk azt a nyilatkozatot, amit majd a hivatalos parlamenti oldalon is közzé fog tenni.

Ebből az is kiderül, hogy megnőtt a megtakarítása: a bankszámláján 18 millió forint, illetve közel 9 millió forintnak megfelelő deviza van, és a tavalyi 50 millió forint helyett már 99 millió forint egyéb számlaköveteléssel rendelkezik.

Ahogy lapunk még 2018-ban megírta, Ungár vagyonkezelőre bízta a családi ingatlancégben, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-be meglévő részvénycsomagját, de a vállalkozás eredményéből nyilván részesedik. A testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közös cégben meglévő kisebbségi, 17 százalékos tulajdonrésze változatlan tavalyhoz képest.

Az LMP-s képviselő évek óta jelen van a médiában, így akárcsak a tavalyi bevallásban, maradt 90 százalékos tulajdonosi hányada az azonnali.hu-t kiadó Azonnali Média Kft.-ben, illetve 45 százalékos részesedése az azonnali.hu-t kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-ben.

A korábbi évekhez hasonlóan szerepelteti üzletember édesapja, Ungár András után örökölt ¼-ed ingatlanrészesedését egy II. kerületi házban.

Viszont idén még a tavalyinál is precízebben sorolta fel a képviselő azokat a tárgyakat, amiket az Országgyűléstől, illetve képviselőcsoportjától ingyenesen kap a munkájának ellátásához. Így ezúttal nemcsak mobilját, laptopját szerepelteti, de olyan berendezési tárgyakat is pontosan feltüntetett, mint egy 7 ezer forint értékű görgős szék, 4 ezer forintos szőnyeg, állófogas vagy az IKEA-ból beszerzett polc.

Ha kíváncsi a többi képviselő önbevalláson alapuló „saját zsebére”, akkor vasárnap éjjel folyamatosan frissülő összesítésünkben elolvashatja a hvg.hu-n!

Hozzászólások