Egymillió forintra büntették az erdőkertesi orvost, aki megtagadta az oltást

Egymillió forintra büntették az erdőkertesi orvost, aki megtagadta az oltást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiss Csaba háziorvos korábban azt mondta: nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni”. Az érintett politikai döntésnek tartja a pénzbüntetést.

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára.

„Az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki” – írták.

Számítottam rá, hogy büntetést fognak kiszabni, de nem tudom, milyen jogalappal, de hivatalos értesítést én még nem láttam. Elég érdekes, hogy előbb közlik a sajtóval, mint az érintettel. A kormányhivatal már máskor is próbált velem szemben politikai alapon döntés hozni, szerintem ez is most politikai megrendelésre történt. De azt sem tudom, mekkora összegről van szó"

– mondta a büntetésre reagálva Kiss Csaba a 444.hu-nak.

Az orvos hozzátette: „Mindenkinek a saját megítélésére bízom, hogy mit gondol, ilyenért, ilyen összeget kiszabni. El lehet dönteni, hogy ki az, aki tulajdonképpen politikai síkra terelte az egészet. Amint meglátom a hivatalos értesítést, akkor fogom tudni eldönteni, mit tehetünk"

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége egy vasárnapi közleményében úgy fogalmazott, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat.

A megbírságolt Kiss Csaba háziorvos korábban azt mondta, szerinte káosz van az oltások elrendelésében, a rendelője nem alkalmas oltóponti feladatra, illetve nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni”.

Hozzászólások