Hadházy Ákos bojkottálja az ATV-t

Hadházy Ákos bojkottálja az ATV-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csatorna elleni szembenállásra Tamás Gáspár Miklós szólított fel hétfőn.

Szomorú volt számomra úgy beszélni az Egyenes Beszédben a mai közérdekű munkámról, hogy tudtam, egy ideig biztosan nem fogok az ATV stúdióiban, műsoraiban szerepelni"

- közölte Hadházy Ákos a Facebookon hétfőn.

A független képviselő azt írta, hogy amíg a Klubrádió helyzete nem rendeződik, nem fogadja el a csatorna meghívásait. Szerinte a Klubrádiótól törvénytelenül elrabolt frekvenciát ugyanis a hatalom önkényesen az ATV-vel azonos érdekeltségbe tartozó Spirit FM rádiónak adta.

"Tudom, hogy abban a rádióban is kiváló emberek fognak dolgozni, de a szolidaritás és a valódi ellenzékiség most megköveteli ezt a nehéz döntést. Az okokról Tamás Gáspár Miklós ma részletesen és nehezen kikezdhető logikával írt, én legalábbis nem találtam rajta fogást" - írta Hadházy.

Szomorú volt számomra úgy beszélni az Egyenes Beszédben a mai közérdekű munkámról, hogy tudtam, egy ideig biztosan nem...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. május 3., hétfő

A filozófus hétfőn szólított fel a csatornával szembeni bojkottra.

Tamás Gáspár Miklós levelében többek között azt írta, hogy szerinte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „a jog szellemével és betűjével ellentétesen” fosztotta meg a rádiót a Budapest 92.9 MHz-es frekvenciától, ahogy szintén botrányosnak tartja, hogy a régi, 95.3 MHz-es frekvencia a kormányközeli Karc FM-hez került.

A filozófus szerint, ha az ATV ellenzéki és pártatlan lenne, nem akarta volna megszerezni a Klubrádió frekvenciáját.

Tamás Gáspár Miklós azt javasolta, hogy "a bármilyen értelemben" ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok egységesen bojkottálják az ATV-t, az ott dolgozó újságírók és más munkatársak lehetőleg mondjanak föl.

Dobszay János: Spirit FM, lelketlenül

Megkapja jutalmát a helyezkedő szolga, és még prédikálhat is a konc felett. Vélemény.

Tamás Gáspár Miklós levelére reagált Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Azt írta, hogy a Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap. Ezzel szerinte a demokratikus nyilvánosság szélesedik, ami a közelgő kampányidőszakban kiemelten fontos.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2020. szeptember 11-én jelentette be, hogy elutasította a Klubrádió kérelmét a 2021. február 14-én lejáró rádiós jogosultságának meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-re. Az NMHH hiányos adatszolgáltatásra hivatkozott. Érvényes frekvencia nélkül a csatorna február 15. óta már nem sugároz, csak interneten hallgatható.

Az NMHH idén április 6-án közölte, hogy ideiglenes jellegű kereskedelmi szerződés köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciájára vonatkozóan, a döntés értelmében a szolgáltató május 3. és október 29. között a Spirit FM néven hallható szolgáltatását sugározza majd. Korábban az egyesület is indult a 92,9 MHz-re kiírt pályázaton, amelyről azonban kizárták. Amikor a Klubrádió adását lekapcsolták, a frekvencia üres maradt, a vezetőség azonban úgy határozott, hogy ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be.

Hozzászólások