szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány kezdete óta nem volt olyan nagyszabású sportesemény Európában, mint amilyen a magyarországi Európa-bajnokság lesz.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Hétfőn kezdődik a budapesti úszó Európa-bajnokság. A nyílt vízi úszók idén a Lupa-tavon mérettetik meg magukat, a szervezők nézők nélkül is 4 ezer embert várnak a rendezvényre, ebből 2500 sportoló, a többi a kísérőik – számolt be az RTL Klub.

A csatorna híradása szerint a koronavírus-járvány megjelenése óta nem volt még akkora sportesemény Európában, mint amilyen a budapesti kontinenstorna lesz.

Fürjes Balázs, a vizes Eb szervezőbizottságának társelnöke szigorú ellenőrzéseket ígér. Az államtitkár elmondta, hogy a sportolóknak és kísérőiknek friss PCR teszttel kell érkezniük, majd a szállodába érve rögtön egy második tesztet is csinálniuk kell. Emellett 3 naponta mindenkit letesztelnek, a mintavételekért a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla és csapata felel.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke „vasszigort” ígér, közölte, hogy bárki, aki megszegi a szabályokat, a legsúlyosabb büntetésre számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!