Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?
BrandChannel

Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?

Ma már nem számít kirívó esetnek, ha valaki egy-két éven belül munkahelyváltásra szánja rá magát. Gondolta volna, hogy az X generációs (1965 és 1975 között született) szakemberek 64%-a fontolgatja, hogy új kihívást keres magának? Mit tehet azért, hogy a gyakori újratervezés helyett olyan munkahelyet találjon, ahol biztosítják az elvárásainak megfelelő körülményeket?

MTI/Magyar Nemzet Oktatás

MN: egyre több gyerekkel nem boldogulnak az iskolákban

Az elmúlt húsz évben megnőtt az iskolákban a problémás gyerekek száma. Az általános iskolások jelentős hányada tanulási nehézséggel, figyelem- és magatartászavarral küzd itthon – írja a Magyar Nemzet.

MTI Világ

Tantervbe tennék a szexuális sokszínűséget Baden-Württembergben

A németországi Baden-Württemberg tartomány kormánya felvenné a szexuális sokszínűség elfogadására nevelést a közoktatási tantervbe. A katolikus és az evangélikus egyház pénteken bírálta a kezdeményezést, és korábban egy online petíció is indult ellene, amelyhez több tízezren csatlakoztak azután, hogy a héten nyilvánosan vállalta homoszexualitását egy volt válogatott labdarúgó.

MTI Világ

Átnyergel a mezőgazdaságba Vilmos herceg

Ismét egyetemi tanulmányokba kezdett Vilmos herceg: kedden először utazott vonattal Londonból a Cambridge-i Egyetemre, hogy részt vegyen a külön neki összeállított, agrármenedzseri kurzuson.

hvg.hu Itthon

Ez nem olyan, mint az úttörőség

A pesti megyeháza előtt akciózó tanárok szerint pont olyan a Nemzeti Pedagógus Kar, mint az úttörőség, amelybe akarata ellenére minden közoktatásban dolgozó tanárt beléptetett az állam. A Hívatlanul Hálózat aktivistái bojkottra buzdították a Hoffmann Rózsával tartott, nem nyilvános tanári értekezletre érkezőket. Eközben az egyik demonstrálót a kormánymegbízott győzködte arról, hogy a tagság valójában jó a tanároknak.

MTI Oktatás

Tabletre cserélik a tankönyveket Sanghajban

Elektronikus tankönyvek váltják fel fokozatosan a hagyományosakat a sanghaji oktatási intézményekben. Ezzel bevethetik a technológiai újításokat és csökkenthetik az iskolások fizikai terhelését.

MTI Oktatás

A baptistáké lett a legismertebb váci középiskola

Az alkalmazottak és a szülők szavazata alapján a következő tanévtől a Baptista Szeretetszolgálat működtetheti a váci Boronkay György Szakközépiskolát és Gimnáziumot – írta pénteki számában a Váci Napló.

MTI Oktatás

Különleges labort kapnak a diákok Salgótarjánban

Körülbelül háromszázmillió forintos uniós támogatással tíz oktatási intézményt kiszolgáló természettudományos labort építettek a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban és Szakközépiskolában.

hvg.hu Oktatás

Index: szénszünet jöhet az Óbudai Egyetemen

A költségvetési zárolás miatt legalább kéthetes szénszünetet rendelhetnek el télen az Óbudai Egyetemen, és emiatt a vizsgaidőszakot is meghosszabbíthatják – derül ki az Index cikkéből. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt állítja, hogy az egyetemektől most csak olyan összegeket zárolnak, amelyeket már korábban átutaltak. Vannak azonban olyan intézmények, ahol a tárca állításával ellentétben mégsem nullszaldós az elvonás.

MTI/Magyar Nemzet Oktatás

MN: pluszpénzt ígérnek a túlórázó pedagógusoknak

Pluszpénz illeti meg a pedagógusokat, ha a kötött munkaidőn, vagyis heti 32 órán felül benn kell maradniuk a munkahelyükön – írja a Magyar Nemzet azzal a kollektív szerződéssel kapcsolatban, amelyet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete pénteken kötött.

hvg.hu Oktatás

Itt a középiskolák százas toplistája

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezeti a HVG friss középiskolai rangsorát, de az első húsz között tíz vidéki intézmény is található.

hvg.hu Itthon

Pórázt tesznek a tanárokra, ha levelet írnak

Szigorú előírásokat kell betartani az iskoláknak, ha bármilyen levelet szeretnének elküldeni. Kötelező tértivevényt használniuk, megszabták, mit szabad rövidíteni a borítékokon és mit nem, valamint meghatározták a címblokk maximális dőlésszögét is. A szabályok betartását a Klik ellenőrzi – derül ki a 444.hu cikkéből.

MTI Itthon

EBH: legyen tananyag a felsőoktatásban az esélyegyenlőség

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség tananyag legyen a felsőoktatásban. Erről, valamint arról is szó volt a szervezet keddi workshopján a Kaposvári Egyetemen, hogy csak kevesen kérnek segítséget azok közül, akiket hátrányos megkülönbözetést ér.

hvg.hu Gasztro

Körkép: nem lehetetlen Budapesten az 500 forintos menü

Nem lehetetlen meleg ételhez jutni 500-600 forintért Budapesten a diákoknak. A BME és az ELTE lágymányosi campusának környékén több helyen is adnak olcsó ebédet, bár van, ahol kérik ehhez a diákigazolványt. Van, ahol már 500 forintért kapható menü, 190-ért zöldbableves és százért palacsinta – derül ki az Eduline körképéből.

hvg.hu Itthon

Dajcstomi lebarmozta a Kaposvári Egyetem rektorát

Deutsch Tamás szerint teljesen elfogadhatatlan egy nyilvános, állami közintézményben a közízlésnek megfelelő öltözködést betiltani – így kommentálta a Fidesz európai parlamenti képviselője a Facebookon a Kaposvári Egyetemen bevezetett dress code-ot. A politikus a bejegyzése végén feltette azt a kérdést, hogy „nem lehetne ezt a rektor-barmot, mielőtt a dresszkódnál nagyobb kárt nem tesz, gyorsan leváltani?” A színészhallgatók meztelenre vetkőztek, a Fidelitas pedig sminkcsendőröket és dekoltázsbűnözőket emleget.

MTI/hvg.hu Itthon

Dress code a Kaposvári Egyetemen: tüntetést szerveznek a Facebookon

Rektori utasítás szabályozza a Kaposvári Egyetemen, hogyan kell öltözködniük a hallgatóknak és az oktatóknak. Az október elsejétől hatályos rendelkezést az intézmény ETR-honlapján tették közzé. Nem lehet strandpapucsban, rövidnadrágban megjelenni, tiltják a túlzott kozmetikázást és a kirívó kiegészítőket is.

1 2 3 4 5 6 7
72
A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

Meghalt Reigl Judit festőművész

Meghalt Reigl Judit festőművész

A Facebooknál 2021 nyaráig nem kell bemenni az irodákba, és még extra pénz is jár

A Facebooknál 2021 nyaráig nem kell bemenni az irodákba, és még extra pénz is jár

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

Búcsú a Hollywoodban legangolabb, Angliában leghollywoodibb rendezőtől

Búcsú a Hollywoodban legangolabb, Angliában leghollywoodibb rendezőtől

962 lóerő talán már elég lesz az Audi RS7-ben

962 lóerő talán már elég lesz az Audi RS7-ben

A címlapról ajánljuk