A Procter and Gamble és az IBM 10 évre szóló, 400 millió dollár értékű globális szerződést kötött, amelynek keretében az IBM Business Consulting Services a vállalat átalakítását elősegítő (Business Transformation Outsourcing – BTO) szolgáltatásokat nyújt a higiéniai- és szépségipar óriásának.

Az IBM szolgáltatásait a világ csaknem 80 országában, közel 100 ezer P and G alkalmazott veheti igénybe, többek között a bérelszámolás és juttatások, az utazási költség- és napidíjkezelés, a kitelepülési és hazatelepülési projektek területén. A P and G globális vállalatirányítási rendszere többek között az emberi erőforrásokkal való gazdálkodást is kezeli, a rendszer e komponenseinek úgynevezett „alkalmazás-felügyelete” szintén része a szerződésnek.
A megállapodás egyik kulcselemeként az informatikai mamut egy sor fejlett HR-eszközt, módszert, továbbá globális szállítási- és szolgáltatási központot vásárol meg a P and G-től és integrálja ezeket saját HR szolgáltatásainak körébe. Magyarán az IBM a P and G segítségével építi ki a vállalat átalakítást elősegítő outsourcing kapacitásait világméretekben.
Az együttműködéstől azt remélik, hogy a P and G hatékonyabbá válik, és csökkenteni tudja a HR-költségeit. A cég vezetői az IBM közreműködésével online férhetnek hozzá a beosztottak jelentéseiben szereplő pontos, szabványos és konzisztens információkhoz. Az új szervezet kialakításával végül lehetővé válik, hogy a szolgáltatásokat – többek között az oktatást és képzést – valós időben, rugalmasan és a már megismert igények alapján nyújtsák az alkalmazottak számára. Ez azt is jelenti, hogy a P and G aszerint fizet majd, ahogy, ahol és amikor igénybe veszi a szolgáltatásokat. Ez a fajta igényalapú szállítási modell lehetővé teszi, hogy a P and G az élethez igazodva növelje vagy csökkentse szolgáltatási kapacitását.
„Az IBM elképzelése, hogy képességeit a a mieinkel egyesítve a BTO-piac vezetője legyen, egyaránt előnyös az IBM, a P and G, a leendő vásárlók és számos alkalmazott számára. Utóbbiak például nem csak a HR-szolgáltatásokból, hanem a most megnyíló karrierlehetőségekből is profitálnak”– jelentette ki Filippo Passerini, a P&G illetékese.
Gianni Rometty, az IBM Business Consulting Services ügyvezető partnere ezt azzal egészítette ki, hogy: „Az outsourcing nem csupán az IT-infrastruktúra kezelési költségeinek csökkentését jelenti. Az olyan vezető cégek, mint a Procter and Gamble egyre inkább stratégiai értékteremtésre használják az outsourcingot. Segítségével úgy tudják átalakítani a vállalat működését, hogy az még rugalmasabb, még adaptívabb legyen.” Magyarán átadják másnak, vagy átveszik mástól a feladatokat, mert hosszú távon jelentős megtakarításokat vagy bevételeket remélnek ettől. Az IBM mindenesetre 400 millió dollára számíthat.
Vett-e kuglert Móricz Zsigmond József Attilának?

Vett-e kuglert Móricz Zsigmond József Attilának?

Vádat emeltek egy vasutas ellen, aki egymással szemben indított el két vonatot

Vádat emeltek egy vasutas ellen, aki egymással szemben indított el két vonatot

Halálos baleset Piliscsabán

Halálos baleset Piliscsabán

Jakus Ibolya: A győri legényanya

Jakus Ibolya: A győri legényanya

Ankara visszautasította a szíriai hadművelet leállítására felszólító EU-nyilatkozatot

Ankara visszautasította a szíriai hadművelet leállítására felszólító EU-nyilatkozatot

Igazi F1-rajongó? Akkor ezt a Pirelli kávézóasztalt imádni fogja

Igazi F1-rajongó? Akkor ezt a Pirelli kávézóasztalt imádni fogja