Tetszett a cikk?

A Procter and Gamble és az IBM 10 évre szóló, 400 millió dollár értékű globális szerződést kötött, amelynek keretében az IBM Business Consulting Services a vállalat átalakítását elősegítő (Business Transformation Outsourcing – BTO) szolgáltatásokat nyújt a higiéniai- és szépségipar óriásának.

Az IBM szolgáltatásait a világ csaknem 80 országában, közel 100 ezer P and G alkalmazott veheti igénybe, többek között a bérelszámolás és juttatások, az utazási költség- és napidíjkezelés, a kitelepülési és hazatelepülési projektek területén. A P and G globális vállalatirányítási rendszere többek között az emberi erőforrásokkal való gazdálkodást is kezeli, a rendszer e komponenseinek úgynevezett „alkalmazás-felügyelete” szintén része a szerződésnek.
A megállapodás egyik kulcselemeként az informatikai mamut egy sor fejlett HR-eszközt, módszert, továbbá globális szállítási- és szolgáltatási központot vásárol meg a P and G-től és integrálja ezeket saját HR szolgáltatásainak körébe. Magyarán az IBM a P and G segítségével építi ki a vállalat átalakítást elősegítő outsourcing kapacitásait világméretekben.
Az együttműködéstől azt remélik, hogy a P and G hatékonyabbá válik, és csökkenteni tudja a HR-költségeit. A cég vezetői az IBM közreműködésével online férhetnek hozzá a beosztottak jelentéseiben szereplő pontos, szabványos és konzisztens információkhoz. Az új szervezet kialakításával végül lehetővé válik, hogy a szolgáltatásokat – többek között az oktatást és képzést – valós időben, rugalmasan és a már megismert igények alapján nyújtsák az alkalmazottak számára. Ez azt is jelenti, hogy a P and G aszerint fizet majd, ahogy, ahol és amikor igénybe veszi a szolgáltatásokat. Ez a fajta igényalapú szállítási modell lehetővé teszi, hogy a P and G az élethez igazodva növelje vagy csökkentse szolgáltatási kapacitását.
„Az IBM elképzelése, hogy képességeit a a mieinkel egyesítve a BTO-piac vezetője legyen, egyaránt előnyös az IBM, a P and G, a leendő vásárlók és számos alkalmazott számára. Utóbbiak például nem csak a HR-szolgáltatásokból, hanem a most megnyíló karrierlehetőségekből is profitálnak”– jelentette ki Filippo Passerini, a P&G illetékese.
Gianni Rometty, az IBM Business Consulting Services ügyvezető partnere ezt azzal egészítette ki, hogy: „Az outsourcing nem csupán az IT-infrastruktúra kezelési költségeinek csökkentését jelenti. Az olyan vezető cégek, mint a Procter and Gamble egyre inkább stratégiai értékteremtésre használják az outsourcingot. Segítségével úgy tudják átalakítani a vállalat működését, hogy az még rugalmasabb, még adaptívabb legyen.” Magyarán átadják másnak, vagy átveszik mástól a feladatokat, mert hosszú távon jelentős megtakarításokat vagy bevételeket remélnek ettől. Az IBM mindenesetre 400 millió dollára számíthat.
Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t