Tetszett a cikk?

Székely Gábor, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá a Praktiker, a Plus és a Csemege-Match áruházláncok képviselőivel. Ennek értelmében a három kereskedelmi cég ingyenesen sorsjegyárusító helyeket bocsát a Szerencsejáték Rt. rendelkezésére, ahol több, mint száz megváltozott munkaképességű ember árusítja majd a cég sorsjegyeit.

Székely Gábor elmondta, hogy a jövőben karitatív program keretében olyan sorsjegyeket kívánnak kibocsátani, amelyek bevételének egy hányada csak a fogyatékkal élők javára lenne fordítható. Ehhez azonban jogszabály-módosításra is szükség van.
A vezérigazgató szerint a Szerencsejáték Rt. számára elsősorban nem üzleti vállalkozás a sorsjegy-árusítási kezdeményezés, de hozzátette azt is: ettől mintegy egy milliárd forintos éves árbevételre számít a társaság. A kaparós sorsjegyeket árusítókat 4-7 órában foglalkoztatják, keresetük a minimálbér időarányos része, illetve a forgalom utáni jutalék. A megváltozott munkaképességű árusoknak a Vodafone telefonokat ad, illetve havi ezer forintos ingyen beszélgetést tesz lehetővé. A tervek szerint a sorsjegyek árusításában összesen ezren vesznek majd részt.
Az eseményen jelen volt Burány Sándor, a foglalkoztatási tárca vezetője, aki kifejtette, hogy évente mintegy 40 ezer megváltozott munkaképességűnek ajánlanak munkalehetőséget a rehabilitációs centrumokban, s közülük minden negyedik el is tud helyezkedni. A miniszter közölte, hogy a jelenlegi 11 rehabilitációs centrumot további néggyel bővítik a tervek szerint. A tárca egyébként az idén és várhatóan jövőre is mintegy 2 milliárd forintot fordít rehabilitációs munkahelyek teremtésére és megőrzésére. (MTI)
Újra gyengült a forint péntek reggelre

Újra gyengült a forint péntek reggelre

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Hét ember ellen emeltek vádat a lefejezett tanár ügyében

Hét ember ellen emeltek vádat a lefejezett tanár ügyében