Tetszett a cikk?

Pályaválasztási kiállítás nyílt Miskolcon több száz kiállító részvételével. A munkanélküliségtől egyik leginkább sújtott megyében a rendezvénytől többek között azt várják a szervezők és a kiállítók is, hogy a munkaerő-piaci kereslet jobban összhangba kerülhet az oktatási intézmények kínálatával.

Az egy hétig tartó miskolci rendezvényen szakiskolák, szakközépiskolák, főiskolák és egyetemek, felnőttképzéssel foglalkozó intézmények, valamint munkaadók mutatják be magukat egymásnak, a pályaválasztóknak és pályakezdőknek. „A kiállítás és börze célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok, a pályakezdők, a tartós munkanélküliek, a megváltozott munkaképességűek információt kapjanak szakmákról, képzési lehetőségekről” – hangsúlyozta Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ igazgatója.
Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára a kiállítás megnyitóján kijelentette, hogy a munkaügyi tárca kedvezően fogadta a Borsodi Nemesacél Acélgyártó Kft. pályázatát, ezért várhatóan a diósgyőri kohászati cég milliárdos nagyságrendű támogatást kap munkahelymegtartásra, munkahelyteremtésre. A hírek szerint 1,2 milliárd forintot kaphat a cég több mint ezerkétszáz munkahely megtartásához.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5,5 milliárd forintot kap, illetve kapott az idén különböző alapokból aktív foglalkoztatáspolitikai támogatásra, míg munkahelyteremtésre, illetve -megőrzésre több mint 3 milliárd forintot. Csizmár Gábor az efféle foglalkoztatási politikai eszközök eredményességét látja abban, hogy a KSH adatai szerint az idén országos szinten 60 ezerrel több embernek van munkája, mint egy évvel korábban. (MTI)
Radar360: Komoly tüntetések Minszkben és Bejrútban

Radar360: Komoly tüntetések Minszkben és Bejrútban

Bemutatjuk a letartóztatott Jimmy Lai médiamágnást, Hongkong védelmezőjét

Bemutatjuk a letartóztatott Jimmy Lai médiamágnást, Hongkong védelmezőjét

Dombrovszky Linda filmje is versenybe szállhat a Golden Globe-díjért

Dombrovszky Linda filmje is versenybe szállhat a Golden Globe-díjért