Tetszett a cikk?

Januárban az ember (amikor már az ünnepek bejglis szaloncukros emléke halványulni kezd) hajlamos valami meleg helyen eltöltendő vakációról ábrándozni. De ezt kivitelezni egyáltalán nem olyan könnyű, mint elképzelni – derült ki a Monster álláspiaci weblap felméréséből.

A Monster a brit olvasók körében végzett felmérést arról, hogy az éves fizetésüknek mekkora részét képesek megtakarítani. Az eredményekből arra következtettek, hogy egy hosszabb nyaralás a szigetország lakói többségének elérhetetlen, hiszen a többség nem képes megtakarítani egy havi jövedelmét sem. Mivel Magyarországon is csökkentek a lakossági megtakarítások, így az sem érdektelen, hogy a Monster milyen trükköket ajánl a spórolásra.A kutatók a kérdésükre – „Éves jövedelméből mennyit tud megtakarítani?” – a következő válaszokat kapták:

40 százalék több mint 4 hétre valót

35 százalék 1 hétre valót

11 százalék 2 hétre valót

9 százalék 4 hétre valót

5 százalék 3 hétre valótA pénzügyi tanácsadók azt sugallják, hogy bárki képes lehet a fizetésének 10 százalékát megtakarítani, de ez elérhetetlen a brit munkások nagytöbbsége számára. – vélekedik a Monster. Hernan Daguerre, a Monster igazgatója azonban mégis a megtakarításokra bátorít. „Az új év kezdete kiváló időpont arra, hogy újraértékeljük a helyzetünket, megtakarítási számlát nyissunk, új munkát keressünk, javítsunk a munka/pihenés mérlegünkön, stb. Mivel pedig ebben az esztendőben a gazdaság javulása várható, azok akik újonnan helyezkednek el hosszabb távú megbízásokra, jobb karrierlehetőségekre számíthatnak. Azaz az állásváltoztatás az egyik legjobb út a figyelemreméltó fizetésemelések elérésére is.”A Monster ezek alapján a következő (nem viccesnek szánt) megtakarítási tanácsokat ajánlja:· Otthon csomagolt ebéddel menj munkába. Határozd meg, hogy mennyit költhetsz naponta szendvicsre, kávéra, s általában büfére. Azután ellenőrizd hetente és havonta, hogy mennyit sikerült megtakarítanod!· Folyamatosan kösd le a számládon a fizetésed egy részét. Az automatikus lekötésre azonban csak akkor adj megbízást a bankodnak, ha előtte meggyőződtél róla, hogy kevesebből is képes vagy kijönni. Ha ez a módszer beválik, akkor úgy spórolhatsz, hogy nem is gondolsz a takarékosságra.· Ne költs többet, mint amennyit keresel! Készíts költségvetést, és ne lépd át a határait! De hagyd meg magadnak a lehetőséget, hogy ha lehet, mind hatékonyabban használd fel a pénzedet. Ez elszántságot kíván, de meghozza az eredményét.· Listázz! Listázz! Listázz! Végig szoktad gondolni minden hónap végén, hogy mire is ment el a pénzed? Láss neki jegyzetelni a kiadásaidat, mert ezzel jobban kézben tarthatod a költekezésedet, s könnyen felfedezhzeted a tételeket, amelyeken könnyű megtakarítani.· Szüntesd meg az adósságaidat! Minél több hitelt veszel fel, annál nehezebb helyzetbe kerülsz. Ha nem vigyázol, néhány hónap alatt egészen „legatyásodhatsz”. Ezért a hitelek visszafizetése az első számú prioritásod kell, hogy legyen.

Aki mindezeket a tanácsokat betartja, kis szerencsével nyáron akár még egy meleg tengerparton is vakációzhat. (HVG.hu)
Minden, amit tudni szeretnél a fákról, de sosem merted megkérdezni

Minden, amit tudni szeretnél a fákról, de sosem merted megkérdezni

Michiganben egy rendőr letette a sisakot, majd békében vonult a tüntetőkkel

Michiganben egy rendőr letette a sisakot, majd békében vonult a tüntetőkkel

Kylie Jennert kihúzták a dollármilliárdosok Forbes-listájáról

Kylie Jennert kihúzták a dollármilliárdosok Forbes-listájáról