szerző:
hvg.hu

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a magas, karcsú és szép "munkaerőnek" jobb esélyei vannak az állás megszerzésére, sőt, ugyanazért a munkáért magasabb bérezésben részesülhet, mint kevésbé előnyös külsejű kollégái.

Vajon mennyit ér egy ilyen arc
a munkaadó cégnek?
© sxc.hu
A St. Louis Federal Reserve Bank által kiadott tanulmány közgazdász kutatók által az elmúlt évtizedben végzett kutatások eredményét elemzi. A végkövetkeztetés szerint az átlagosnál nagyobb testmagasság, s az átlagos testsúly megnövelheti az irodai produktivitást, elősegítve az önbizalom kialakulását, s javítva a kommunikációs képességeket.

A tanulmány készítői emellett arra is kitérnek, hogy sajnos nem ritka a kevésbé vonzó külsejű emberekkel szemben alkalmazott diszkrimináció felbukkanása sem.

„Nem teszünk javaslatokat ezzel kapcsolatban” – nyilatkozta az NBC-nek a tanulmány egyik társszerzője, Michael Owyang, a St. Louis Fed legfőbb közgazdasági elemzője. A szakember hangsúlyozta, a kutatás nem tükröz semmiféle hivatalos álláspontot, csupán szubjektív felmérésekre támaszkodik.
Több közgazdasági kutatás irányult arra, hogy feltérképezze az összefüggést, a külső és a pénzügyi siker között.

„Lehet, hogy ez az alanyok termelékenysége miatt van, de lehet, hogy diszkrimináció áll a dolog hátterében, ezt egyelőre még nem tudjuk” – magyarázta Owyang.

A szakember felvetette, hogy a vonzó külső úgynevezett „mérhetetlen termelékenységgel” serkentheti a munkaerőt.

A tanulmány az ügyvédeket hozza fel példaként, akik napi munkájuk során gyakran találkoznak emberekkel, legyen szó akár ügyfélkörükről, akár az esküdtszékről. Az ő esetükben előny lehet, ha külső megjelenésük konvergál a társadalom általános szépségideáljaihoz.

„Találtunk némi bizonyítékot, amely szerint ha valaki a munkája során gyakran érintkezik emberekkel, kedvező megjelenését magasabb jövedelemmel jutalmazzák” – fejtette ki Owyang. „Ezért a filmsztárokból lesznek a szépségideálok, hiszen az emberek olyan filmekre ülnek be, amelyekben olyan emberek szerepelnek, akik tetszenek a többieknek.”

A szépség mérése (Oldaltörés)
Felmerül a kérdés, mi alapján kategorizálnak valakit „szépnek”, vagy „jóképűnek” a kutatók?

„Nagyon, nagyon egyszerűen” – mondta Daniel Hamermesh közgazdász professzor, aki vagy féltucat elemzést írt a témáról. „Erős társadalmi egyetértés van a szépséggel kapcsolatban.”

Michael Owyang egyetértett kollégájával. Véleménye szerint ha 100 emberből 99 vonzónak talál egy embert, nem túlzás azt állítani, hogy a „társadalom” megítélése szerint az illető vonzó.

„Ha pedig a társadalom megjutalmazza a kellemes megjelenést, az illetőnek nagy esélye van, hogy ilyenfajta prémiumok birtokába jusson” – magyarázta Owyang.

Hamermesh és társa Jeff Biddle vizsgálódásai során arra kérték alanyaikat, hogy osztályozzák különböző emberek kinézetét. Az eredményt később olyan egyéb változó faktorokkal vetették össze, mint például a fizetés.


A négy alanynak különféle jogi egyetemek végzett hallgatóit osztályozzanak egy 5-ös skálán. A legalacsonyabb érték jelentette, hogy valaki „csúnyácska vagy igénytelen”, a legmagasabb pedig „kifejezetten vonzó vagy gyönyörű”.

Az eredmények értékelése után a kutatók úgy találták, hogy a magasabb értékeket szerző ügyvédek fizetése is több volt. Az átlagnál magasabb „szépség-mutatóval” jutalmazott jogászok öt évvel diplomájuk megszerzése után átlagosan tíz százalékkal többet kerestek, mint átlagon aluli kinézetű ellenpárjaik. Ugyanez az érték tíz évvel az egyetem befejezése után tizenkét százalékra nőtt.

Egy, a testmagasságra kihegyezett kutatás eredménye szerint egy átlagosnál magasabb alkalmazott 2,5 centiméterenként 1,8 százalékkal magasabb bért kapott.

Malcolm Gladwell újságíró felmérése szerint a nyúlánkabb emberek számára a karrier-létra fokai is elérhetőbbek. Felmérése szerint egy átlagos cégvezető rendszerint közel 7 centiméterrel magasabb a „hétköznapi embereknél”. Míg egy tipikus amerikaiférfi átlagmagassága 177 centi körül van, a cégvezetők mintegy egyharmada ennél legalább tíz centiméterrel magasabb.

Owyang ennek ellenére figyelmeztetett, hogy a különféle testi adottságok pénzügyi vonzatát vizsgálni érdekes, ám korlátozott lehetőségeket kínál, s nem ad módot általánosításokra.

„Nem lehet pontos következtetéseket levonni” – magyarázta a szakértő. „Az ilyen jellegű adatok ugyanis sehol sincsenek rögzítve, a közvéleménykutatást pedig nem lehet alapul venni ahhoz, hogy valakiről megállapíthassuk, vonzó-e vagy sem.”
hvg.hu Karrier

Hogyan írjál felmondólevelet?

A nyilvánosság előtt abból mindig sokkal nagyobb balhé van, ha kirúgnak embereket, mintha ők maguk mondanának fel? Pedig a felmondás időnként a munkaadónak legalább annyira rosszul esik, mint az alkalmazottaknak, ha elveszítik az állásukat. Aki nem akar veszekedős, a karrierjét is veszélyeztető búcsút, annak a kilépését érdemes jól megterveznie, s ennek fontos része a korrekt, okos felmondólevél.

MTI Gazdaság

A túlsúlyosak kevesebbet keresnek

A súlyfelesleggel küszködő embereknek számos egyéb hátrány mellett alacsonyabb bérezéssel is számolniuk kell - véli két amerikai közgazdász.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Karrier

Állásbörze: tíz tanács, hogy önmagad brókere lehess

Legtöbb polgártársunk azért tanul meglehetősen hosszú ideig (mondhatnánk befektet önmagába), hogy egy darab idő múltán legyen mit eladnia a parketten. Inkább a szakértelmét, mint önmagát. Ami egyáltalán nem szomorú dolog. Sőt annak aki elég jól csinálja, kifizetődő, talán még élvezetes is.

hvg.hu Karrier

Miben menj el állásinterjúra?

Nincs, akinek ne okozna gondot, hogy milyen ruhát vegyen fel, ha állásinterjúra megy. Nem könnyű eltalálni a kiöltözés szintjét, s a stílusjegyeket, amelyekkel azt kívánnánk sugallni, hogy beleillünk abba a munkahelyi környezetbe, ahová tartanánk, ha elfogadnák a jelentkezésünket.

hvg.hu Karrier

1000 állásinterjú kérdés

Az alábbi kérdéseket felvételi interjúkon tették fel fejvadászok vagy a személyzeti osztályok munkatársai a meghirdetett állásokra jelentkezőknek. A kérdésekből kiderül, hogy a jelöltek megismerése igen sokrétű, s ezért jól fel kell készülnie annak, aki eredményesen akar szerepelni az állás megszerzése szempontjából oly fontos beszélgetésen.

Politika helyett az ingatlanszakmában folytatja Heinz-Christian Strache

Politika helyett az ingatlanszakmában folytatja Heinz-Christian Strache

Ez történt: két igen "kellemetlen" hibát találtak a Windowsban

Ez történt: két igen "kellemetlen" hibát találtak a Windowsban

Itt az új Star Wars-sorozat első hosszú előzetese

Itt az új Star Wars-sorozat első hosszú előzetese

Meghalt David Koch, az egyik leggazdagabb ember a Földön

Meghalt David Koch, az egyik leggazdagabb ember a Földön

Roham lesz az ügyfélszolgálatokon a rezsiutalványok miatt

Roham lesz az ügyfélszolgálatokon a rezsiutalványok miatt

Halálos baleset percekkel az esküvő után

Halálos baleset percekkel az esküvő után