szerző:
MTI

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány két pályázatot indított a közelmúltban a roma munkanélküliek foglalkoztatásának javítása érdekében, a pályamunkák beadási határideje augusztus vége, illetve szeptember 7-e.

Az OFA internetes oldalán közölt tájékoztató szerint augusztus végéig pályázhatnak a roma munkavállalókat foglalkoztató, vagy roma munkanélküliek felvételét vállaló mikro és kisvállalkozások.

Egyenként legfeljebb 5 millió forint támogatáshoz juthatnak, ha a további foglalkoztatás, a foglalkoztatottak számának gyarapítása érdekében versenyképességüket, kapacitásukat javító, bővítő műszaki, technológiai fejlesztésbe, munkavállalóik képzésébe, továbbképzésébe fognak.

A műszaki, technológiai fejlesztéshez 50 százalékos támogatás nyerhető el úgy, hogy új munkavállalónként ez az összeg nem lehet több 1,5 millió forintnál. A munkavállalók képzéséhez, továbbképzéséhez, foglalkoztathatóságuk elősegítéséhez 95-100 százalékos lehet a támogatás. Ennek formája, hogy a képzés idejére jutó bér- és járulékköltségeket kifizetik a vállalkozásnak. Támogatás nyerhető el a munkavállalóknak nyújtott szociális juttatások finanszírozásához is.

A másik pályázatra szeptember 7-ig adhatják be pályamunkáikat azok, akik komplex szolgáltatást szerveznek a helyi roma lakosságnak. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy legalább két, legfeljebb három főfoglalkozású munkatársat alkalmaznak egy éves időre a feladathoz.

A helyi sajátosságokhoz igazodva, információs, szociális szolgáltatással, felkészítő, képző programokkal, a munkavállalók és a lehetséges munkáltatók közötti kapcsolatépítéssel elő kell segítenie a pályázónak a roma lakosság munkaerőpiaci pozícióinak javítását. El kell érnie, hogy a roma munkavállalók sikeresen lépjenek fel a helyi munkaerőpiacon, képesek legyenek a számukra alkalmas munkahely kiválasztására, az elhelyezkedésre, az adott munkahelyen a beilleszkedésre, a helytállásra.

Pályázónként erre a feladatra legfeljebb 15 millió forint támogatás nyerhető el. A pénzből finanszírozható a szolgáltatást nyújtó munkatársak keresete, a járulékok, az új munkahelyek létesítésének bizonyos költségei. A szolgáltatást a roma közösségi házakra építve, a roma foglalkoztatást szervező menedzseri hálózattal együttműködve kell majd kialakítani.

MTI Karrier

Pályázat felnőttképzésre

Óránként és képzett személyenként 370-740 forintos támogatást nyerhetnek el akkreditált felnőttképzési intézmények, ha az állam által elismert és a munkaerőpiac igényeihez igazodó szakképzésre vállalkoznak – derül ki a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes címén közzétett pályázati felhívásból.

MTI Karrier

Ismét kiírták a Családbarát Munkahely pályázatot

A Családbarát Munkahely 2005 díj elnyerése érdekében pályázatot adhatnak be kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és non-profit szervezetek, a kategóriánkénti nyertesek jogosultak a Családbarát Munkahely 2005 elnevezés és embléma használatára.

MTI Karrier

Július végéig még nyitva áll a Családbarát Munkahely pályázat

Július végéig még beadhatók a pályázatok a családbarát munkahely díjra, az idén ismét több kategóriában ismerik el a családi elfoglaltságokhoz igazodó munkaidő szervezést, a szociális juttatások magas szintjét – közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

MTI Itthon

Újabb pályázat a rádióelnökségre

Országos napilapokban szerdán közzétette a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára kiírt újabb - négy hónapon belül harmadik - pályázati felhívását a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

hvg.hu Média

Ötszázan jelentkeztek az RTL Klub roma pályázatára

Több mint ötszázan jelentkeztek az RTL Klub roma műsorvezetői felhívására - tudta meg a RomNet. A szeptember elsejétől induló egy éves képzésen a jelentkezőkből mindössze két fiatalt választanak ki, akik közül legalább az egyiküknek műsorvezetői szerződést kínálnak.

A tudósok üzenik: ne a neten keressen magának napkrémhez receptet

A tudósok üzenik: ne a neten keressen magának napkrémhez receptet

A nyolcadikról vetette ki magát egy kamasz Kőbányán

A nyolcadikról vetette ki magát egy kamasz Kőbányán

Itt a kívül-belül megújult Audi Q7

Itt a kívül-belül megújult Audi Q7

Még annál is rosszabb lesz a búzatermés, mint várták

Még annál is rosszabb lesz a búzatermés, mint várták

Az oroszlánkirály zeneszerzője írja az elektromos BMW-k hangját

Az oroszlánkirály zeneszerzője írja az elektromos BMW-k hangját

Augusztustól Magyarországon is elkezdik árulni a Huawei/Honor megkésett telefonját

Augusztustól Magyarországon is elkezdik árulni a Huawei/Honor megkésett telefonját