szerző:
hvg.hu

„PR a HR-ben és HR a PR-ben” címmel közös kutatást indít az Avantgarde Search és a Premier Kommunikációs Ügynökség. A tanulmány fontos tudásbázist jelenthet majd a kommunikáció és a humánerőforrások területén dolgozó szakemberek számára.

A kutatás célja pontos országos helyzetkép felrajzolása a kommunikációs szakemberek hazai kiválasztásáról, vállalaton belüli pozíciójáról, hosszú távú elkötelezettségük és motivációjuk megteremtésének lehetőségeiről, határairól és az ezeket befolyásoló tényezőkről.

„A felmérés során a 200 legnagyobb magyarországi vállalat HR és PR vezetőit kérdezzük meg a PR és a marketing területeinek HR vonatkozásairól, valamint a HR terület egyes PR aspektusairól. A kutatás érint majd stratégiai, kompenzációs és vállalati motivációs kérdéseket, foglalkozik a kommunikációs felsőoktatás témakörével és kitér a HR vezetők kommunikációs feladataira is” – nyilatkozta Hancz Marianna, az Avantgarde Search ügyvezető igazgatója.

A HR és a PR vezetők véleményének összehasonlítására alapozott tanulmány információkkal szolgál majd e speciális munkavállalói piacról, valamint a két szakterület határmezsgyéiről. A kutatásban résztvevők hozzáférést kapnak a felmérés eredményéhez.

Az Avantgarde Search a személyzeti tanácsadó piac első olyan szereplője, amely a marketing kommunikáció és a PR szakemberek keresését és kiválasztását tekinti egyik fő szakterületének. Az Avantgarde Search az Avantgarde Group leányvállalata, amely a hazai piac egyik független üzleti kommunikációs tanácsadó vállalata. A Premier Kommunikációs Iroda a magyar kommunikációs szakma egyik teljes szolgáltatási kört nyújtó Public Relations és Public Affairs ügynöksége.

MTI Itthon

A Fidesz szerint pr-akció a Szülőföld Alap

A Szülőföld Alap Tanácsának megalakulása is mutatja, hogy mégis létezik konszenzus a határon túli magyarság kérdésében, a hozzájuk fűződő alkotmányos felelősségben - mondta Somogyi Ferenc külügyminiszter. A Fidesz szerint az alap létrehozása csak újabb szemfényvesztés, a kormány tartalom nélküli pr-akciója.

MTI Média

Vizsgáltatná a 4-es metró PR-tenderét a vesztes cég

Vizsgálni kellene a 4-es metró PR-tendere kiírásának módját, valamint magát a pályázatot, azt, hogy jó-e az a gyakorlat, amikor a pályáztató írja elő a kommunikációs módszereket - hangoztatja a tendervesztes cég közleményében.

HVG-Könyvek

Mi lesz a HR funkcióval?

Népszerű manapság azt állítani, hogy egy vállalat életében a legfontosabb tényező az ember, valamint a siker kulcsát a munkatársak tudása jelenti. Csakhogy akkor hogyan lehetséges az, hogy szakértők tömege világszerte az emberierőforrás-gazdálkodás (HR) végéről beszél? Erre a kérdésre is - többféle - választ találunk a HR a 21. században című, a HVG Kiadói Rt. által a közelmúltban megjelentetett könyvben.

MTI Gazdaság

Kelet-Európában terjeszkedik a világ legnagyobb pr-cége

Kelet-Európai terjeszkedést, új márka-arculatot és integrált cégstratégiát jelentett be a világ egyik legnagyobb public relations cége, a Porter Novelli, amely a hét elején tartotta Budapesten ez évi világkonferenciáját - közölte a cég magyar érdekeltsége, Noguchi Porter Novelli.

Vélemények

A pr-esek a spájzban vannak

Kibírtuk, amikor az ámítás bajnokainak, a nyilvánosságszervezés hoppmestereinek vagy csak szimplán dumagépeknek nevezték a pr-menedzsereket, mert a durva általánosításhoz azért jócskán akadt konkrét hivatkozás. Kibírtuk a "píározást" is, de sajnos az lett a vége, hogy a "píár" a simlisség szinonimája lett. Ott tartunk, hogy ha valamelyik parlamenti párttal szerződést kötnek (vagy átmenetileg éppen bontanak) külhoni "píártanácsadók", azonnal világgá lehet kürtölni: fene nagy szemfényvesztés készül. Ott tartunk, hogy ma Magyarországon vezető hír lehet az, ha a politikai kommunikációt, vagyis a közvéleménnyel való párbeszéd feladatát (végre valahára) szakemberekre bízzák. Ha "tiltott kifejezések gyűjteményévé" egyszerűsödik a kormányzati kommunikációt segíteni hivatott szinonimaszótár.

Média

PR-konferencia Prágában

Október 20-21-én Prágában zajlik a kommunikációs szakma egyik legnagyobb nemzetközi eseménye, a kétévente megrendezett ICCO Global Summit.

Akár az utógondozása is veszélybe kerülhet a fóti gyermekotthonról rappelő fiúnak

Akár az utógondozása is veszélybe kerülhet a fóti gyermekotthonról rappelő fiúnak

Nem látta, hogy figyeli a kamera, így lopott - videó

Nem látta, hogy figyeli a kamera, így lopott - videó

Szigorú fizetési határidő jön az autósoknak

Szigorú fizetési határidő jön az autósoknak

Leikszelt a Honvéd a Puskás Akadémiával

Leikszelt a Honvéd a Puskás Akadémiával

Kihúzták a hatoslottó nyerőszámait

Kihúzták a hatoslottó nyerőszámait

Csak péntekenként repül már az Air China Budapestre

Csak péntekenként repül már az Air China Budapestre