szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elutasítja a közoktatási törvény tervezett módosítását, mert az egyértelműen a közoktatás központi kiadásainak további csökkentését készíti elő - közölte Kerpen Gábor elnök.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Kerpen Gábor szerint a tervezetből az olvasható ki, hogy a kormány minden szakmai érvet félresöpörve csupán a konvergencia-program végrehajtását tartja szem előtt, éves szinten 34 milliárd forintos megtakarítással számolva. Ez több mint 11 ezer pedagógus állásának megszűnését jelentené a PDSZ számításai alapján - közölte a szakszervezeti vezető.

Kerpen Gábor aggályosnak nevezte a módosítást nevelési és az intézmények működésének szempontjából is. Mint mondta, az integrációs nevelésre vonatkozó változtatások többletforrás, megfelelő személyi és infrastrukturális feltételek nélkül pont azoknak a gyerekeknek ártanak majd, akiknek segíteni szeretnének.

Eddig közel 40 ezer aláírást gyűjtöttek össze a kötelező óraszámok szeptemberi emelése ellen - mondta a szakszervezeti vezető. A napközi és tanulószobai foglalkozás egy iskolában történő megoldását szintén finanszírozási okok vezérlik Kerpen Gábor álláspontja szerint, s a változtatás a napközis nevelők számának csökkenésével jár majd. Kerpen Gábor azt mondta, idő előtti a rendszer átalakítása, további egyeztetésekre van szükség.

MTI Karrier

Új szabályozás túlórára és a munkaidőkeretre

Bizonyos speciális szaktudást igénylő munkakörökben, illetve ha a munkáltató munkaerőigényét a munkaerőpiacról nem tudja fedezni, egy évre megállapodást köthetne egyes dolgozókkal a kollektív szerződés nélkül is elrendelhető évenkénti 300 órányi túlóráról - derül ki az Országgyűlésnek beterjesztett törvényjavaslatból.

hvg.hu Tech

Programot indít a Microsoft a frissdiplomások elhelyezkedéséért

A Microsoft Magyarország Nagyvállalati Szolgáltatások Üzletága (Microsoft Enterprise Services) idén először öthónapos képzési programot indított útjára [email protected] néven, végzős vagy két évnél nem régebben végzett informatikus, programozó matematikus, tanári és villamosmérnöki végzettségű frissdiplomások számára, akik testközelben ismerhetik meg a konzulensi munkát, illetve a cég technológiáit. A magyar program egészére a Microsoft közel 70 millió forintot biztosít.

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?