szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bejelentés, valamint írásba foglalt munkaszerződés nélkül dolgozott a közelmúltban a Nagykanizsa térségében zajló autópálya építésen 19 segédmunkás; a munkáltatót 4 millió forint munkaügyi bírsággal sújtották.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség (OMMF) közleménye szerint a munkavállalók egyike egy 13 éves gyermek volt. A munkavállalók többsége borsod megyei lakos, akiket a munkáltató képviselője szállított a munkavégzés helyére.

A munkáltató a szabálytalanságot visszaesőként követte el. A munkaügyi felügyelő a jogsértő munkáltatót a bírság megfizetése mellett a szabálytalanság megszüntetésére kötelezte.

Az M7-es autópálya zalai építkezésén még februárban végzett ellenőrzésen 14 munkáltatóból 12 szabálytalanul foglalkoztatta alkalmazottait. A hatóságok akkor 48 munkavállalót ellenőriztek, közülük 23 embert munkaszerződés vagy bejelentés nélkül foglalkoztatott a 12 szabálytalan munkáltató. Februárban az építkezéseken összesen 14 külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök, az ellenőrzöttek közül egy román állampolgárt előállítottak, mert a személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. akkor azt közölte, hogy a hasonló szabályszegéseket elkövető, szerződött vállalkozókkal szemben a jövőben még szigorúbban fog eljárni, mert ezek az esetek nem vetnek jó fényt sem a fejlesztésekre, sem azokra, akik a megvalósításban megrendelőként vagy vállalkozóként becsületesen végzik munkájukat.

hvg.hu Karrier

Négy tipp, hogyan törj be az álláspiacra

Az első munkahely kiválasztását és megszerzését a legtöbb álláskereső élet-halál harcként éli meg. Az önéletrajz írás, az izgatott várakozás, vajon behívnak-e az állásinterjúra, a felkészülés, majd a szóbeli beszélgetés a leendő a fönökkel olyan, mint egy csata, amelyben a nehéztüzérséggel kell szembenézni. Előtte nem árt felvértezni magad! Tippek.

MTI Karrier

Kire vadásznak a munkaadók?

A cégek csaknem kétharmada műszaki vagy gazdaságtudományi diplomásokat keres az álláshirdetésekben; a meghirdetett pozíciók 61 százalékában feltétel a nyelvtudás, 59 százalékában pedig munkatapasztalatot is elvárnak a munkaadók -derül ki az Educatio Kht. és az Universitas Press Felsőoktatás-kutató Műhely kutatásából, amelyben 5100 álláshirdetést elemeztek.

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó