szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a hétfői tárgyaláson. Az egyeztetést kedden folytatják.

Nem közeledtek az álláspontok sem a követelésekről, sem a még elégséges szolgáltatásról - foglalta össze az egyeztetés eredményét Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke és Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője a tárgyalást követően.

Az egyeztetésen felszólították a MÁV-ot, hagyja abba a dolgozók olyan munkára kötelezését, amely ellentétes az utasításokban leírt követelményekkel - mondta Bárány Balázs.

Sigulinszki Tibor úgy fogalmazott: a vasúttársaságok továbbra is kitartnak amellett, hogy a szakszervezeti követelések irrálisak és nem teljesíthetők. Felesleges sztrájkba hívni a vasutasokat.

A szóvivő a szakszervezet felvetésével kapcsolatban elmondta, hogy a sztrájk ideje alatt is minden szabályt betart a vasúttársaság a vezénylés, a forgalom, a vonatközlekedtetés területén.

A VDSZSZ eredeti követelése 10 százalékos többlet béremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutas számára. Ez egészült ki azzal a követeléssel, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás valamint a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja a vártnál magasabb inflációt.

A VDSZSZ február elsején kezdett határozatlan idejű sztrájkba, amelyet többször is felfüggesztett, legutóbb hétfőn nulla órakor folytatta és jelenleg is tart.

MTI Itthon

A MÁV nem enged, a szakszervezet sem

Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a sztrájkkövetelésekről, és a még elégséges szolgáltatásról a csütörtöki tárgyaláson.

MTI Karrier

A MÁV-vezér szerint megfelelő a vasutasok helyzete

A vasutasok helyzete kielégítő és megfelelő, a vasutasok a közlekedési ágazat átlagánál nagyobb fizetésemelésben részesültek az elmúlt 3 évben - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön.

MTI Itthon

Felfüggesztették a vasutassztrájkot

A VDSZSZ mindenütt felfüggesztette a munkabeszüntetést hétfőn 13 órától - mondta az MTI-nek Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke hétfőn. Korábban - pontosan 11 órától - néhány megye kivételével már felfüggesztették a sztrájkot.

MTI Itthon

MÁV: a vonatok többsége közlekedik

A MÁV Zrt. adatai szerint a forgalom területén a nappali műszakban a vasutasok 98 százaléka felvette a munkát, így Budapesten valamennyi főpályaudvar fogad és indít vonatokat, de a távolsági és IC-járatok egyelőre még nem teljes körűen közlekednek.

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector