szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A MÁV Zrt. adatai szerint a forgalom területén a nappali műszakban a vasutasok 98 százaléka felvette a munkát, így Budapesten valamennyi főpályaudvar fogad és indít vonatokat, de a távolsági és IC-járatok egyelőre még nem teljes körűen közlekednek.

A MÁV közleménye szerint a nappali műszakba beosztott, forgalomirányításban részt vevő 2549 munkatárs közül 2502 fő vette fel a munkát, míg az éjszakai műszakban 1683 vasutas közül 1648 fő dolgozott. A MÁV közlése szerint sokkal több vonat jár, mint a legutóbbi hasonló VDSZSZ-sztrájk ideje alatt. A vasúttársaság véleménye szerint a sztrájk is kifulladni látszik, az előzetes jelek erről árulkodnak.

A nemzetközi vonatok többségét is fogadja a MÁV. A budapesti és a regionális elővárosi forgalomban is biztosítja a vasúttársaság az eljutást: két, három óránként indulnak vonatok.

Debrecen, Nyíregyháza térségében a vonalak forgalmát Bz-motorszerelvények biztosítják, itt is két-három óránként közlekednek a vonatok.

Szeged, Pécs és Szombathely térségében a vasutasok többsége felvette a munkát, így ezeken a területeken is közlekednek a vonatok.

A Kaposvár-Fonyódi vonalon a vonatok Kaposfüredig, illetve onnantól közlekednek. A Dombóvár-Gyékényes vonalon pedig Dombóvár-Taszár, illetve Kaposmérő-Gyékényes között közlekednek.

Pécs-Barcs között közlekedett a Pécs-Szombathely közötti vonat, most azonban bizonytalan ideig áll, a sztrájk miatt. A pécsi térségben, a többi vonalon közlekednek a vonatjáratok, így a balatoni vonalakon is.
A VDSZSZ által meghirdetett vasutassztrájk támogatottsága olyan alacsony, hogy Békés megyében kisebb nagyobb késésekkel, de az összes vonat közlekedik - mondta Veréb Olga, a szakszervezet régiós vezetője. A reggel hat órakor megtörtént műszakváltáskor a vasúttársaság másokkal helyettesítette a sztrájkoló kocsivizsgálókat, így azóta legfeljebb 10-15 perces késéssel, de az összes vonat közeledik.

A MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt. kéri az utasokat, hogy utazás előtt a helyszínen tájékozódjanak a vasúti utazás helyzetéről és a helyettesítő lehetőségekről. Az aktuális helyzetképről a vasúttársaság internetes honlapján folyamatosan tájékoztatják az utasokat.

Rásegítő járatokat indított a Borsod Volán

Rásegítő járatokat indított a Borsod Volán Zrt. a vasutassztrájk miatt. Sátoraljaújhelyről Miskolcra egy, illetve Mezőkövesdről Budapestre két rásegítő járatot indítottak - közölte Ujj Zsuzsanna, a cég kommunikációs vezetője, aki azt is elmondta, hogy amennyiben a vasutassztrájk a délutáni órákban is tart, ezek a plusz buszok visszaindulnak a célállomásra.

A sztrájk ideje alatt a Borsod Volán Zrt. elfogadja járatain a MÁV-bérleteket, utazási igazolványokat.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Portik szerint rendőrök megbízására húzta csőbe Gyárfást és Princzet

Portik szerint rendőrök megbízására húzta csőbe Gyárfást és Princzet

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül