szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét leállt a budapesti Déli pályaudvar vasárnap délután négykor, a vonatokat most a MÁV tartja távol a pályaudvartól - mondta Kavalecz Imre, a vasúttársaság sajtófőnöke. A MÁV nem készül újabb ajánlattal az esti egyeztetésre.

"Azért nem visszük be a vonatokat a Délibe, mert várhatóan az éjszakai műszak megint sztrájkolni fog többségében, és nem szeretnénk, ha a szerelvények ott ragadnának. Így újfent a Kelenföldi pályaudvar lesz a végállomás" - mondta Kavalecz Imre.

Változatlanul a vasutasok tíz százaléka sztrájkol. A vonatok 25-30 százaléka közlekedett vasárnap napközben, ez 1200-1500 szerelvényt jelentett. Ezek közül körülbelül ezer a teljes útvonalon járt, a többi rövidítetten - mondta a szóvivő. A vasárnap esti tárgyaláson a MÁV a szombati ajánlatát fogja megismételni - tette hozzá.

"Mi engedtünk már tegnap, újabb ajánlattal nemigen fogunk előállni. Az 506 vonatnál lejjebb már nem tudunk menni" - hangsúlyozta Kavalecz Imre.

A MÁV a szombati, 69. egyeztető tárgyalásokon a sztrájk ideje alatt a napi 3200 vonatból 506 vonat közlekedését javasolta a még elégséges szolgáltatásként. A szakszervezet ezt nem fogadta el.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) 2008. február 1-jén hirdette meg határozatlan idejű, úgynevezett gördülősztrájkját, a jelenlegi munkabeszüntetés egy hete kezdődött. A VDSZSZ egyik fő követelése, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, ami a 102,5 milliárd forintból 8 milliárd forintot tenne ki. A szakszervezet továbbá - a megajánlott 6,9 százalékos bérfejlesztés mellett - 10 százalékos plusz bérfejlesztést kér a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozói számára, a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., illetve a MÁV-Gépészet Zrt. munkavállalóinak. Utóbb ezek a követelések kiegészültek a december 14-én életbe lépett új menetrend visszavonásának igényével, mivel az az érdekképviselet szerint ellehetetleníti a személyszállítást.
MTI Itthon

Vasutassztrájk: csütörtöki ajánlatával rukkol elő a MÁV

A MÁV azt javasolja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) a péntek délutáni egyeztetésen, hogy a sztrájk ideje alatt, a még elégséges szolgáltatás keretében 724 vonat, a járatok 20 százaléka közlekedjen. Ez megegyezik a VDSZSZ által csütörtök délután már elutasított ajánlattal.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: "hátha"

Már biztos, hogy szombaton több ezer utas utazása hiúsul meg - közölte a MÁV, ugyanakkor ahol erre mód van, közlekedteti a vonatokat.

MTI Itthon

VDSZSZ: karácsonyra is kiterjedhet a vasutassztrájk

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) határozatlan ideig folytatja a vasárnap óta tartó országos vasúti sztrájkot, a munkabeszüntetés a karácsonyi időszakra is kiterjedhet - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke pénteken Budapesten.

MTI Itthon

Vasutassztrájk: nincs megállapodás

Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között péntek délután a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. Az egyeztetést szombaton 17 órakor folytatják.

Karácsony: Ha kitartunk, győzünk, és jövőre is lesz kivel közösen ünnepelni

Karácsony: Ha kitartunk, győzünk, és jövőre is lesz kivel közösen ünnepelni

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei