szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy másfél hete, indoklás nélkül nem engedik be a dolgozókat a Zala megyei Pölöskén a Bognár Szörp Kft. telepére, a cég sorsáról senki nem ad információt - értesült az MTI kedden, a helyszínen.

 A nemrég még a Magyarországon működő áruházláncok egyik legnagyobb szörp- és gyümölcslé-beszállítójaként tevékenykedő cég bejáratát biztonsági őrök tartják zárva, mindössze a kapura elhelyezett feliraton lévő telefonszámot ajánlják információforrásként. A kapun lévő táblán a kiskőrösi Janicsek Kft. neve, címe és egy mobiltelefonszám szerepel.
  
A megadott telefonszámon hosszas próbálkozás után Janicsek Béla annyit közölt, hogy nem tulajdonosa és nem felszámolója a cégnek, más jogviszonyban áll a Bognár Szörp Kft.-vel, de minderről csak írásban, szerdára ígért nyilatkozatot.
  
Az MTI-nek helybéli dolgozók azt mondták: csaknem másfél hete, egyik napról a másikra zárták be az üzemet, holott addig még folyt a termelés. Úgy tudták, hogy az adóhivatal felszámolási eljárást indított a cég ellen, de erről sem volt hivatalos értesülésük az utóbbi hónapokban is 120-160 dolgozót foglalkoztató üzemben.
 
A munkavállalók március elején nem kapták meg fizetésüket, az üzem területére sem tudnak bemenni, így saját személyes holmijukhoz sem juthatnak hozzá.
  
Feketéné Tarpál Ibolya, Pölöske polgármestere elmondta: semmiféle hivatalos információjuk nincs arról, hogy a cég működik-e. A település legnagyobb adófizetője volt még a múlt évben is a szörpgyártó vállalkozás az éves 5-6 millió forintos helyi adójával, amelynek esetleges elmaradása komoly bevételkiesést és jelentős munkanélküliséget okoz a faluban és környékén - tette hozzá.
 
Az APEH weblapján elérhető adatok szerint valóban felszámolás alatt áll a pölöskei - a cégadatbázis szerint 2005 óta budapesti székhelyű - társaság, ugyanakkor a cég tulajdonosának neve is megtalálható a végrehajtási eljárással érintett adózók listáján. A névadó azonban elérhetetlenné vált, sem a dolgozók, sem az önkormányzat nem tud kapcsolatba lépni vele.
 
A Zalai Hírlap összefoglalója szerint a mintegy hatezer négyzetméteres gyártelepen havonta 4-5 millió liter termék készült, 2007-ben 9 millió doboz üdítőitalt gyártottak, ami a tulajdonos akkori közlése szerint nettó 3,3 milliárd forint forgalmat jelentett. A vállalkozás 1989-es indulása óta több pályázati sikerrel bővítette a telepét, 2004-ben saját ásványvízkutat is avattak.

MTI Karrier

Szűcs Erika: több mint 100 milliárd jut foglalkoztatási programokra

Száz-százhúszezer munkahely megőrzését teszi lehetővé az a mintegy 100 milliárd forint, amelyet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) hazai és európai uniós forrásokból biztosít a válság foglalkoztatási hatásainak enyhítésére -mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter hétfőn Budapesten.

MTI Karrier

Nőtt a munkanélküliek száma Észak-Magyarországon

Egy hónap alatt csaknem öt és félezerrel nőtt a munkanélküliek száma az észak-magyarországi régióban, február végén összesen mintegy 106 ezer állástalant tartott számon a regionális munkaügyi központ, a nyilvántartott álláskeresők aránya alapján számított ráta 20,5 százalék volt.

hvg.hu Vállalkozás

Munkahelymegőrzésre 20 milliárd forint kisvállalkozásoknak

Soha ilyen kedvező képzési pályázat nem lépett még életbe, mint az a munkahelymegőrző támogatás, amely uniós forrásból munkaidő-csökkentéssel és képzéssel kombinálva segíti a vállalkozásokat a gazdasági válság átvészelésére. A TÁMOP 2.3.3. támogatás tervezett keretösszege várhatóan 20 milliárd forint, amelyből 4 milliárd fordítható a közép-magyarországi régióban székhellyel rendelkező vállalkozások projektjeinek támogatására. A pályázatban érintettek: mikro-, kis- és középvállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók.

Pálinkás József felfüggesztette a Lánchíd felújítására indított gyűjtést

Pálinkás József felfüggesztette a Lánchíd felújítására indított gyűjtést

Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok pedagógusnapra

Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok pedagógusnapra

Borítékolható az Airbnb korlátozása, de forrnak az indulatok

Borítékolható az Airbnb korlátozása, de forrnak az indulatok