szerző:
hvg.hu

Fontos dolog a rutin, de nem mindig segít, különösen válságban nem – állítja a Common Purpose (CP). A magyar vezetők nincsenek nagy véleménnyel magukról: nem bíznak sem a politikai, sem a közösségi, sem a vallási, sem az üzleti vezetőkben. A változás utáni igény óriási, ennek adna formát a CP. Mozgalom és kurzus – csak másképpen, mint megszoktuk.

12 ország 25 ezer vezetője – közülük hétezer vezérigazgató – egy hálózatba szervezve, egy ügyért. Mi az? Nem, nem valamiféle szabadkőműves vagy jezsuita összeesküvés, esetleg a Cosa Nostra, hanem az 1989-ben Nagy-Britanniában startolt, 2006 óta hazánkban is működő mozgalom, a Common Purpose. Az angol kifejezés magyarul közös célt jelent. Az alapítók szerint igenis van az üzleti, a közszolgálati és a civil szférán átívelő, azonosítható társadalmi cél. Ennek érdekében hozzák össze a három terület vezetőit, hogy sajátos szempontjaikat a többiekkel megismertetve fogékonyabbá tegyék őket az ismeretlen világokra, szélesítsék vezetői perspektívájukat. Mindez nem pusztán emberbaráti, idealista törekvés, hanem forintosítható hozadéka van, a vezetési tevékenység során is kifizetődik – állítják a magyar CP vezetői.

Jó móka megunt irodánk helyett állatkertbe, börtönbe vagy hajléktalanszállóra látogatni. Pompás dolog okos emberekkel, a nemzeti bank elnökével vagy külhoni szociális munkásokkal diskurálni uzsoráról, bűnmegelőzésről vagy éppen a 2020-as budapesti olimpia délibábjáról. Az se rossz, hogy 60–90 óra után ezért még oklevelet is adnak. De a kuriozitáson, a bizarr helyzeteken túl, amelyet több közösségépítő vagy vezetői tréning is kínál a piacon (a pszichodráma csoport, az indián tábor, a közös raftingolás vagy a bunji jumping), miben más a CP által nyújtott képzés?

Egyrészt komplexebb, másrészt célirányosabb és személyre szabottabb. Nem pusztán bátorrá, toleránssá, innovatívvá, csapatban gondolkodóvá tesz, hanem arra készít fel, hogy a vezető bonyolult helyzetekre összetett és adekvát módon reagáljon, illetve a résztvevő személyes problémáihoz keresi a megoldásokat. Svékus Márton, a CP magyarországi igazgatója szerint az egyedi döntésekben megnyilvánuló és azokon túlmutató személyes felelősségre való rádöbbentés a céljuk. A mintegy féléves kurzusokat egyfajta „állampolgárképzőnek” tekintik, amely rányitja a vezetők szemét arra, hogy döntéseiknek van környezetük is, és a szervezeten túlmutató hatásaikkal is számolni kell. „Nem is tudtam, hogy ez a probléma létezik, sőt, hogy egyáltalán probléma.” Állítólag ezzel a mondattal csodálkoznak rá a világra a nyakkendős nebulók.

Ertsey Katalin programigazgató szerint a CP garantálható hatása a teljes összezavarodás. Annak bizonyítására, hogy mennyire teremtő ez a káosz, felidéz egy példát. Egy hazánkban működő nagynevű könyvvizsgáló cégnél éppen vezetői kinevezésére várt egy kiváló szakember, de a cégvezetés nem volt megbékélve a vezetői képességeivel, túl szűkösnek ítélte a látókörét, ám a tanfolyamot követően rögvest kinevezték emberünket.

Magyarországon most ér véget a harmadik kurzusuk, amivel százra nő a CP-nél végzettek száma. Az új tréning áprilisban startol, s tervbe vették egy fiatal vezetőknek szóló kurzus beindítást is. A csoport összeállításánál fontosnak tartják, hogy a tagok mintegy fele az üzleti, harmada a közszférából, a maradék pedig a civil világból verbuválódjék. Minden bizonnyal nem csak azért ilyen az összetétel, mert a részvételi díj százezer és egymillió forint között szóródik, s a többet értelemszerűen a vállaltvezetők, s nem az iskolaigazgatók fizetik.

A magyar CP-t működtető közhasznú egyesület elnökségi tagjai szerint a mozgalom a párbeszéd révén formál igazi közösséget, amely a mindenütt fennálló versenyhelyzet ellenére is együttműködésre sarkall szervezeten belül és szervezet között is. Küllői Péter, aki negyven éves korában döntött úgy, hogy a tőzsde világát otthagyva karitatív célokra fordítja energiáit, úgy látja a közös nyelv megtalálása a legnagyobb feladat. Ő – talán nem meglepő – leginkább az üzleti világ nyelvét tartja leginkább alkalmasnak a különféle szférák közti közlekedéshez. Nyilván, ha egy civilt kérdezünk, akkor ő más „nyelvjárásra” szavazna.

Az Oriens-csoport és a nyugdíj kerekasztal vezetőjeként is ismert Holtzer Péter közgazdász szerint ma nyilvánvalóan vezetési válság is van a többi más krízis mellett. Ezzel együtt ő bizakodó, mert a társadalom tanulóképes, maguk a botrányok pedig önmagukban is erősítik a tanulási folyamatot.

A CP által ismertetett, egyáltalán nem reprezentatív kutatásból azonban kiderül, a magyar vezetők jóval szkeptikusabbak. Óriási bennük a változásigény, és miközben elég magabiztosak, nem bíznak a jelenlegi vezetőkben, legyenek azok politikusok, cég- vagy egyházi vezetők. A jövő vezetőinek véleményük szerint a maiaknál nyitottabbaknak, kooperatívabbnak, inspiratívabbnak és toleránsabbaknak kellene lenni. Szép eszme, annyi szent.

Nagy paradoxona a képzésnek, hogy valószínűleg éppen a változásokra fogékonyabb, nyitottabb személyiségek jelentkeznek rá, a kockafejű, vaskalapos, bezárkózott személyek messze elkerülik a CP kurzusait. A szervezet azonban bízik abban, hogy a helyzet javítható, a nyitottság átadható.

Ertsey Katalin szerint ma nem struccszerű vezetőkre szükség, akik a fejüket a homokba fúrják a problémák elől, s a gepárdszerű irányítók is kudarcra vannak ítélve, mert a szélsőségesen agresszív, önző versengés lerombolja a kilábalás lehetőségét. Az utóbbi időszak „nagy felfedezése”, hogy nem csak szervezeten belüli együttműködésre van szükség, hanem kooperálni kell azon kívül is.

hvg.hu Karrier

Gerillataktikák: hogyan szerezzünk meg egy állást?

Ha kidobják az ajtón, tűsarkúban is bemászik az ablakon? Óriásplakáton reklámozza magát, esetleg egy hangulatos kávézóba invitálja az interjúztatót abban a reményben, hogy személyes varázsával elkábítja, és így gyorsabban megszerzi a kiszemelt állást? Az álláskeresők szolid és szokatlan taktikáit vettük górcső alá, keresgélve, hol a határ a kreatív önreklámozás és a visszataszító nyomulás között. Munkaerő-közvetítő cégeket faggattunk tapasztalataikról.

hvg.hu Karrier

Mindennapi durvaságok: amivel kiboríthatod kollégáidat

Megríkattad kollégádat, és hiába töröd a fejed, nem jut eszedbe, mit mondtál neki, mitől törött el a mécses? Egy rosszindulatú megjegyzés, az érdeklődés hiánya vagy egy váratlan szópárbaj felkorbácsolhatja az indulatokat. Durvaságok és szerencsétlen pillanatok az irodában.

Vállalkozás

"Holnap már nem kell bejönni"

Februárban 63 cég jelentett be csoportos létszámleépítést, kétszer annyi, mint 2008 hasonló időszakában. Amióta a válság beütött, közel harmincezren veszítették el állásukat. A legnagyobb veszélyben a betanított munkások, munkaerő-kölcsönzők dolgozói, nyugdíj előtt állók vannak. A számok mögött lévő személyes történetekre is kíváncsiak voltunk.

Karrier

Hazudozás a munkahelyen: mi lesz a vége?

A család jelentősége gyakran eltörpül a pénzkeresés, a karrier mellett. Pedig a munka és a magánélet harmonikus egyensúlyával érhető el a legjobb egyéni teljesítmény. Ám nemcsak az összeomlott családi háttér rontja a munkahelyi teljesítményt, hanem a folyamatos hazudozás is, hiszen rengeteg energiát emészt fel a kiötlött történet szinten tartása - mondja a családterapeuta.

hvg.hu Karrier

Kínos pillanatok: amikor a főnök fiatalabb

Hogyan érvényesítse akaratát a munkavállaló, ha főnöke fiatalabb? Mikor és milyen stílusban mondhatja el véleményét, ha biztos benne, hogy felettese hibázott? A tisztelet, a megbecsülés és az őszinteség nem elhanyagolható. Tanácsok.

Karrier

Szakmát váltana? Kockázatok és mellékhatások

A járt utat a járatlanért? A biztosat a bizonytalanért? A rosszul fizetőt a jól fizetőért? A közszférát a versenyszféráért? Sorolhatnánk a végtelenségig, milyen kérdések villódznak agyunkban, amikor szakmaváltásra adjuk a fejünket. De mielőtt belevágnánk, érdemes elgondolkodnunk karrierutunkon.

Megjósolhatatlan, sikerül-e most kiegyezni a Brexitről

Megjósolhatatlan, sikerül-e most kiegyezni a Brexitről

Emberrablással vádolnak egy szolnoki párt

Emberrablással vádolnak egy szolnoki párt

Gulyás Gergely: Ha valaki egy választáson veszít, akkor nyilvánvalóan hibázott

Gulyás Gergely: Ha valaki egy választáson veszít, akkor nyilvánvalóan hibázott

Meghalt a testnevelő tanár, aki több gyereket is megmentett a veronai buszbalesetnél

Meghalt a testnevelő tanár, aki több gyereket is megmentett a veronai buszbalesetnél

Gyermekpornó miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit Tatabányán

Gyermekpornó miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit Tatabányán

A Vodafone Budapesten elindította Magyarország első 5G-hálózatát

A Vodafone Budapesten elindította Magyarország első 5G-hálózatát