Négynapos munkahét a BorgWarnernél Oroszlányban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A turbófeltöltőket gyártó amerikai BorgWarner csoport oroszlányi gyárában négynapos munkahetet vezettek be, ezzel 560 ember állását tudják megőrizni.

A társaság pályázik az átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkaadókat támogató központi munkaerő-piaci programhoz a kieső időre járó munkabér 80 százalékára - tette hozzá Tukacsné Busi Margit, a a vállalat humánpolitikai vezetője.

A BorgWarner korábban saját és kölcsönzött dolgozói közül az elmúlt évben összesen közel 170 embertől vált meg az autóipari termelés csökkenése miatt.
  
Az üzem termelésének több mint 80 százalékát Európában értékesíti, ezer kilométeres körben ellátva az autógyárakat. 
 
A BorgWarner hét évvel ezelőtt avatta fel első üzemcsarnokát, évente megduplázták termelésüket. A gyárat négy ütemben bővítették, legutóbb 2007. novemberében adtak át egy 4000 négyzetméteres új üzemcsarnokot. Befektetésük értéke elérte a 25 millió eurót és a cégcsoport második legnagyobb gyára jött létre, ahol évente 2 millió turbófeltöltőt képesek készíteni.
 
Az amerikai Auburn Hillsben lévő központból jelenleg a világ 18 országában, 63 vállalatot irányítanak és 17 400 főt foglalkoztatnak világszerte. A cégcsoport értékesítési eredménye 2007-ben elérte az 5,3 milliárd dollárt, a nyeresége 950 millió dollár volt.