Melyek voltak a leghatékonyabb vállalatok 2009-ben?

Utolsó frissítés:

Teljesítmény-orientált szervezeti kultúra, hatékony létszámgazdálkodás, innováció, tehetségmenedzsment rendszer - többek között ezek jellemzik a leghatékonyabb magyar vállalatokat. A Profiles Hungary 370 céget térképezett fel, hogy megtudja, milyen HR tényezők határozzák meg a munkavállalók teljesítményét.

Az energetikai szektorban működő vállalatok a leghatékonyabbak a Profiles International Hungary Kft. kutatása alapján, amelynek során 370 céget térképeztek fel, hogy megvizsgálják, mitől működnek sikeresebben, hatékonyabban, mint versenytársaik. Trizna Júlia, a cég ügyvezetője szerint az elmúlt évek során tudatosabbak lettek a cégek: egyre többen igénylik az információkat, az értékeléseket a munkatársakról, vezetőkről. Ez azt jelenti, hogy igénylik az információt, hiszen emberekről jól dönteni csak kellő információ birtokában lehet - fogalmazott.

Mi jellemzi az energiaszektort?

Ha hatékonyan működnek a dolgozók, az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy elégedettek a munkahelyükkel és szeretnek ott dolgozni. Ez különösen igaz az energiaszektorra, ahol rendszeresen kerülnek ki legjobb munkahelyi gyakorlatok. Az energiaszektorban dolgozók többségét jellemzi, hogy sokáig szeretne maradni a vállalatánál, elégedett a juttatásokkal, erősen kötődik a céghez. Ezen a területen kevesebb a stressz, rugalmas a munkavégzés, jobban össze tudják egyeztetni a munkát és a magánéletet a dolgozók, hátránynak tartják ugyanakkor, hogy kevésbé kihívó feladatokat kapnak és ritkább a visszajelzés, a dicséret.

A leghatékonyabb vállalatok, 2009-ben:
1. MOL Energiakereskedő Kft.
2. MVM Trade Zrt.
3. E.ON Földgáz Trade Zrt.
4. Hansa Kontakt Kft.
5. Panrusgáz Gázkereskedelemi Zrt.
6. E.ON. Földgáz Storage Zrt.
7. Atel Csepeli Vállalatcsoport
8. British American Tobacco Magyarország Kft.
9. DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.
10. Glencore Grain Hungary Kereskedelmi és szolgáltató Kft.

Tartalmi partnerünk a HR Portal. A cikk folytatását itt olvashatja.