Egyháztörténeti mesterszak indul Szegeden

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Magyarországon elsőként a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán indul egyháztörténeti mesterszak -közölte Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóreferense.

A 2010 szeptemberében induló keresztény egyház- és művelődéstörténet mesterképzési szak egyedülálló lehetőség egyetemi diploma megszerzésére azoknak, akik régebbi osztatlan főiskolai, illetve az újabb, bachelor-, azaz alapképzésben vettek részt - áll az intézmény közleményében. A hallgatók megismerhetik a keresztény egyházak alapvető teológiai gondolkodását, irodalmát, ember- és társadalomszemléletét, valamint a legfontosabb etikai értékeit, elsajátítják a forrásolvasás és -elemzés módszereit, a historiográfiai ismeretanyagot.

A négy féléves képzésre bármely államilag elismert egyetemi vagy főiskolai diplomával rendelkező hallgató jelentkezhet, aki korábban nem hitéleti diplomát szerzett. A képzés során további 50 kreditnyi teológiai alapozó ismeretanyagot is el kell sajátítani. A hallgatók a nappali, illetve levelező képzésen ókor-középkor és újkor-legújabb kor szakirány közül választhatnak.