szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szellemi kihívás, kreativitás, pénz, elegendő szabadidő, előrelépési lehetőség vagy éppen kötetlen munkaidő - ezek az álláskeresők által leggyakrabban megfogalmazott karriercélok. De mit tegyen a munkavállaló, ha elbizonytalanodik? A legtöbben egy bizonyos ponton felteszik maguknak a kérdést: „vajon a megfelelő munkahelyen vagyok-e, vagy valami teljesen mást kellene csinálnom?” Sokan nem azért ragadnak benne élethelyzetükben, mert tehetségtelenek vagy alkalmatlanok egy új karrierre, hanem mert bizonytalanok abban, merre is induljanak.

Mit tegyen a munkavállaló, ha a karrierjében keresztúthoz érkezik? Karrier-tanácsadók szerint néhány kulcskérdés megválaszolása segíthet meghozni a megfelelő döntést. A hvg.hu által megkérdezett szakemberek hangsúlyozzák, akkor se essen kétségbe az álláskereső, ha egyik vagy másik kérdés látszólag kifog rajta, kérjen tanácsot egyik volt kollégájától, ex-főnökétől vagy egy coach-tól, aki „kívülről” látja, milyen képességei vannak, illetve milyen munka az, amire biztosan nem alkalmas. A karrierépítéshez szükséges kérdések a következők:

„Mit tud ajánlani?”

Ha az ember kilép a munkaerőpiacra, mindenképp pontosan tudnia kell, mit is „árul”. Próbálja meg azonosítani, mit tud ajánlani, ami értékes lehet egy potenciális munkáltató számára. Lehet szó készségekről, elméleti tudásról, gyakorlati tapasztalatról, esetleg olyan egyéb tényezőkről, mint a kiemelkedő ügyfélkezelés, a szakmán belüli magas elismertség, amelyekkel sikeresen eladhatja magát a pályázó.

„Milyen a munkastílusa?”

Mindenképp meg kell ismernie saját munkahelyi „személyiségét” az álláskeresőnek, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjon. Olyan részleteket érdemes megfigyelni, mint például miként áll hozzá egy feladat megoldásához, vagy épp hogyan viszonyul a kollégákhoz, ügyfelekhez. Az ilyen és ehhez hasonló reakciók tisztázása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne csak „kényelmes” szerepeket térképezzen fel, hanem azt is kideríthesse, milyen típusú munkakörnyezet hozná ki belőle a maximális teljesítményt.

„Pontosan mit is szeretne elérni?”

Készítsen egy listát a pályázó arról, mit szeretne másképp csinálni a jövőben, illetve azt is szögezze le, mi az, amit mindenképpen meg szeretne tartani, hogy karrierstratégiáját sikeresen megvalósítsa. Ehhez gyakorlatias szempontokat is felsorolhat, mint a fizetés mértéke, valamint olyan kevésbé megfogható dolgokat is megemlíthet, mint a nagyobb elismerés a főnök részéről.

„Mit tehet azért, hogy elérje a vágyott karriercélt?”

Valószínűleg fel kell frissítenie pályázati anyagát, ápolnia kell kapcsolatrendszerét, tovább kell képeznie magát, vagy át kell beszélnie fejlődési lehetőségeit főnökével. Karrier-tanácsadók szerint azonban nem elég csak összeírni a feladatokat, határidőt is szabni kell hozzájuk. Ezen kívül érdemes olyan munkavállalókkal beszélgetni, akik azoknál a cégeknél dolgoznak hasonló pozícióban, ahová pályázni szeretne. Visszajelzést kaphat a kiválasztást végző szakemberektől vagy karrier-tanácsadóktól is, hogy mennyire versenyképes a többi jelölthöz képest.

Milyen a jól kitűzött karriercél?

- kihívásokkal teli
- egyértelmű
- megvalósítható
- tanulás, fejlődés szükséges hozzá
- tartalmaz ellenőrzési pontokat
- nem billen el általa a munka-magánélet egyensúlya

Karrier

Karrierépítés: öt tévhit, amit jobb, ha azonnal elfelejt

Ne gondolja, hogy mindent tud a karrierépítésről csak azért, mert már dolgozott egy-két helyen. Ha meggondolatlanul, akár a kecsegtető anyagiak miatt vagy mások tanácsaira hallgatva rosszul választ, hamarosan újabb váltás elé nézhet. Íme az öt leggyakoribb tévhit, aminek semmiképp ne dőljön be!

Karrier

Derítse ki, mennyire karrierképes!

„Megrekedtem. Nem elégít ki a munkám. Hónapok óta vagyok munka nélkül.” Valamit mindenképp tennie kell az álláskeresőnek, ha ilyen vagy ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejében. Tanácsok, hogyan derítse ki, mennyire „karrierképes”.

Kutasi Judit Karrier

Így épít karriert a „nekem minden jár generáció”

Egyáltalán nem mindegy, kitől milyen tanácsokat kap, illetve fogad el ma egy fiatal, különösen, ha a karrierje a tét. A munka világa gyorsan változik, így ami néhány éve bombabiztos tippnek tűnt, mára idejétmúlt frázissá válhat. Hogyan érdemes karriert építeni a 21. században?

Karrier

Álláskeresés: milyen munkára vagyok alkalmas?

Nem csak időszakos fellángolás, hanem állandó cél az ideális állás megtalálása. Mivel életünk különböző szakaszaiban változnak a prioritások, a munkánknak is ehhez kell igazodnia. A sikerhez persze elengedhetetlen személyiségünk feltérképezése. Ezáltal megtudhatjuk, milyen pozíciót pályázzunk meg bátran, és mi az, ami csak csalódáshoz, visszautasításhoz vezet. Tippek.

Karrier

Építsen új karriert, ha elege lett a munkájából!

Évről-évre egyre kevésbé elégíti ki az állása, vagy egy nap egyszerűen csak arra ébred, hogy utálja a munkáját? A lényeg: fordulóponthoz ért a karrierjében, ezért ideje váltani. Ugyanakkor különösen nehéz betartani az álláspiac játékszabályait, ha az álláskereső egy teljesen új területen szeretne érvényesülni, állást szerezni, majd karriert építeni.

hvg.hu Karrier

Trükkös állásinterjú kérdés: „Mihez kezdene, ha felvennénk?”

Nincs az a munkáltató, aki ne szeretné jó előre tudni: hogyan végezné feladatait az álláskereső az első harminc napban új munkahelyén. A kérdés elsőre elég rázósnak tűnhet, a válasz azonban - a meghirdetett pozíció szintjétől függetlenül - nem is annyira nehéz, ha bizonyos szabályokat észben tart a pályázó. Tanácsok.

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Rosszabbul van, kórházba került a koronavírusos Pikó András

Rosszabbul van, kórházba került a koronavírusos Pikó András