szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már az első jelentkezési napon, szeptember 24-én többszörös volt a túljelentkezés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által iskoláknak kiírt egyszerűsített pályázaton - írta az Index és az Origo portál pénteken.

Az Európai Unió támogatásából finanszírozott egyszerűsített pályázatok esetében azon a napon, amikor a pénzügyi keretet meghaladja az igények száma, le kell zárni a pályázatot, és az onnantól beérkező jelentkezések már nem érvényesek - írta az Index.

A portálnak Csepreghy Nándor, az NFÜ szóvivője azt mondta az "innovatív iskolák fejlesztésére" a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében kiírt pályázatról, hogy már gondolkoznak azon, hogyan oldják meg a túljelentkezés miatt kialakult helyzetet. Döntés még nincs. Felvetődött annak lehetősége, hogy növeljék a támogatási keretet, illetve az is, hogy valamilyen módon sorrendet állítsanak fel a pályázók között.

Az Origo, ismertetve a pályázatot, arról írt, hogy az iskolák szinte mindenre pályázhattak 300 millió forintig, ami az oktatás színvonalát emeli, a bordásfaltól a tanárok képzéséig. Sőt arra is lehetőség nyílt, hogy a tanárok ne ingyen, hanem fizetésért szervezzenek meg egy tanulmányi kirándulást. 

Az Index cikkéből kiderül, hogy Közép-Magyarországon 1,3 milliárd forint volt a pályázati keret, de 376 pályázó 34 milliárdot kért. Az ország többi részén meghirdetett összesen 15,13 milliárd forintra 1181 intézmény pályázott majdnem 120 milliárd forintot kérve.

Az Origo szerint a kiírás azzal számolt, hogy ennyi pénzből körülbelül 450 pályázatra fogja futni, vagyis ennyi iskola juthat fejlesztési forráshoz úgy, hogy - 100 százalékos támogatásról lévén szó - egy fillért sem kell hozzátennie.

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

Kiveszik az AstraZeneca-vakcinát az oltási programból Dániában

Kiveszik az AstraZeneca-vakcinát az oltási programból Dániában