szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Versenyképességük fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásuk bővítése érdekében összesen 200 millió forintra pályázhatnak a kisvállalkozások e hónap végéig, illetve szeptember 30-ig - derül ki abból a pályázati felhívásból, ami az Országos Foglakoztatási Közalapítvány (OFA) honlapján jelent meg.

A pályázatokra az 50 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások jelentkezhetnek. A projektek támogatására felosztható összeg 200 millió forint, a támogatás formája utólagos finanszírozás, a pénzt nem kell visszatéríteni.

A program keretében támogatható az üzleti tevékenységet, szükség szerint környezetvédelmi előírásokat szolgáló infrastruktúra- és/vagy ingatlanfejlesztés, a technológia-korszerűsítést és a kapacitások bővülését eredményező eszközbeszerzések, valamint az innovációt elősegítő humánerőforrás-fejlesztés.

A támogatási program keretében – legfeljebb 6 fő új munkavállaló figyelembe vételével – például fejenként maximum 2,5 millió forint támogatás igényelhető, összesen legfeljebb 15 millió forint az infrastruktúra- vagy ingatlanfejlesztések és eszközbeszerzések kiadásaira. További 1 millió forint igényelhető az innovációt elősegítő humánerő-fejlesztéshez.

A pályázati dokumentáció letölthető az OFA honlapjáról (www.ofa.hu).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Honnan értesülnek a cégek a legújabb pályázatokról?

Az európai uniós pályázatok benyújtása szempontjából döntő fontosságú a vállalkozások számára a pályázati cégektől kapott tájékoztatás – derül ki a K&H által 700 kkv vezető körében végzett kutatásából. A pályázati szakértőktől szerzett információk mellett az internetes portálok bírnak kiemelt jelentőséggel, miközben az állami tájékoztatás fontosságát harmadik helyen jelölték meg a kkv döntéshozók.

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

335 km/h végsebességű új kabrió a Bentleytől

335 km/h végsebességű új kabrió a Bentleytől

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között