Még mindig a H1N1 - Jól ment az első negyedévben a Sanofi-Aventisnek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Lantus nevet viselő cukorbetegség kezelésére szolgáló készítményének, valamint az újinfluenza vakcinának...

A Lantus nevet viselő cukorbetegség kezelésére szolgáló készítményének, valamint az újinfluenza vakcinának köszönhetően a várakozásokat meghaladó eredménnyel zárta 2010 első negyedévét a Sanofi-Aventis. A hazánkban is piacvezető francia gyógyszergyártó az év első három hónapjában 2,43 milliárd eurós adózott eredményt realizált, 9,7 százalékkal magasabbat, mint 2009 hasonló időszakában. Az elemzi konszenzus 2,36 milliárdos profitot valószínűsített.

A gyógyszergyártó árbevétele 3,9 százalékkal gyarapodott, s megközelítette a 7,4 milliárd eurót. A forgalom több mint tizedét adta a cég jelenleg legjobban teljesítő terméke, a Lantus, amit 790 millió euró értékben értékesítettek világszerte, ez pedig 10 százalékos növekedést jelent az egy esztendővel korábbihoz képest. Több mint 400 milliós árbevételt hozott ugyanakkor a H1N1 oltóanyag is az első negyedévben.

A Sanofi gyorsjelentésével egy időben megerősítette 2010-re vonatkozó eredményvárakozásait is, amely szerint az egy részvényre jutó nyereség 2-5 százalékkal emelkedhet a 2009-es üzleti évhez viszonyítva. Az alapvetően jó hírek ellenére a befektetők egyelőre nem túl lelkesek: a vállalat papírjai 0,7 százalékkal értékelődtek le a párizsi kereskedésben.

Ecoline

Hozzászólások