szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új internetes fmcg-áruház indult, az üzemeltető a hiper.hu címen, a vállalkozás stratégiai partnere a Népszabadságot is kiadó Ringier. A webáruház egyelőre béta verzióban érhető el.

Új internetes fmcg-webshopot indított hiper.hu néven a Full Market Hungary Zrt. "A hiper.hu annak ellenére sem kommunikációs vállalkozás, hogy a cég a cég stratégiai partnere a Ringier kiadó" – mondta a Napi Gazdaságnak Urbán Zsolt vezérigazgató, aki egyben a HD Group Kommunikációs Ügynökség Kft.  ügyvezető igazgatója is. "A vállalkozás önálló logisztikai háttérrel rendelkező kiskereskedelmi fejlesztés". Ez azonban piaci elemzők szerint a portál jelenlegi beta verziójából nem derül ki.

A bolt termékkínálata szűk, árai pedig nem minden esetben versenyképesek. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a HD eladáshelyi kommunikációval foglalkozik, így komoly üzleti kapcsolatai vannak a márkagyártókkal, akik a mostani piaci trendek közepette igyekeznek megszabadulni nagykereskedelmi tevékenységeiktől, ugyanakkor szeretnének "eladni". Ha ezt egy cég így vagy úgy átveszi, a márkagyártó leépítheti költséges disztribúcióját − a trend lehetővé teszi a hiper.hu-hoz hasonló vállalkozások létrejöttét. Elemzők szerint az a legfőbb kérdés, hogy milyen logisztikai háttere van a cégnek és milyen mennyiségű élőmunkát fektet a vállalkozásba.

A pr- és marketingkommunikációs piacon kitörési pont lehet az internetes kereskedelem, az azonban más kérdés, hogy kis tételben aligha rentábilis az élelmiszer és napi fogyasztási cikk online forgalmazása – írja a gazdasági napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Romániában soron kívül oltanak be 60 ezer pedagógust

Romániában soron kívül oltanak be 60 ezer pedagógust

Hiába változtat a kormány, ezzel aligha oldja meg a háziorvoshiányt Magyarországon

Hiába változtat a kormány, ezzel aligha oldja meg a háziorvoshiányt Magyarországon

Marabu Féknyúz: Kósa Lajos szerencséje

Marabu Féknyúz: Kósa Lajos szerencséje