A SZÉP Kártya szinte mindenre használható

A SZÉP Kártya szinte mindenre használható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A közel 75 ezer K&H SZÉP Kártya felhasználó júliustól az előfoglalásokat is intézheti a pihenőkártyával, így nem csúsznak le a kiválasztott szálláshelyről, de készpénzt sem kell felhasználniuk a szolgáltatás lefoglalásához. Sokan használják kártyájukat ételrendelések kifizetésére, ezért a K&H technikai elérhetőséget alakított ki az elfogadóhelyek online fizetési rendszereihez.

A nyaralások csúcsidőszakában sok család már jó előre lefoglalja az ideális vagy kedvező árú szálláshelyet. A szálláshelyek gyakran kérnek előleget, hogy valamiféle garanciával rendelkezzenek arról, a vendég megjelenik a lefoglalt időpontban. A K&H SZÉP Kártya birtokosoknak július elejétől lehetőségük van arra, hogy kártyájukkal előfoglalással biztosítsák a kiválasztott szállást.

A K&H SZÉP Kártya online elfogadói felületén a kártyabirtokos „kifizetheti” az előleget. Ám ez valódi pénzmozgást nem jelent, az összeget zárolják a kártya egyenlegéből, erről mind a kártyabirtokos, mind az elfogadóhely e-mailben kap visszaigazolást. A szállás díjának kifizetése – az előfoglalás összegével együtt – a szálláshely kezdeményezésére, de természetesen csak a kártyabirtokos jóváhagyásával történik meg. A rendszer így hasonlóan működik, mint például autóbérlés esetén. A szállásfoglalás előlege – a lemondási feltételek figyelembevételével – törölhető. A szállásadóknak az új szolgáltatás garanciát nyújt, hogy a vendég ily módon is megerősíti a szándékát.

„A SZÉP Kártya egyik legnépszerűbb felhasználási területe az ételrendelés, ezért a K&H olyan technikai újítást is bevezetett, melynek segítségével a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyek – köztük a legnagyobb ételfutár cégek – weboldalain keresztül is lehet fizetni a K&H SZÉP Kártyával, ha az elfogadóhelyek a szükséges illesztéseket elvégzik.” – mondta Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese. „Felajánlottuk a munkáltatóknak, hogy gyűjtsék össze a dolgozóik körében kedvelt helyeket, és a K&H velük soron kívül intézi az elfogadóhelyi megállapodásokat."

Az utóbbi hónapban közel 1000 vállalkozással bővült a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyek listája, így a munkavállalók 9100 helyen fizethetnek kártyájukkal. A keresztelfogadási megállapodásnak köszönhetően ebből közel 4200 elfogadóhely POS terminállal is rendelkezik.