Népszabadság: Simicska cége több mint 1,5 milliárdot szakít a Szerencsejáték Zrt.-től

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nagyot fogott a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó filmprodukciós vállalkozás, a Hung-Ister Zrt., az állami Szerencsejáték Zrt. a Népszabadság szerint ugyanis több mint másfél milliárd forint értékű szerződést kötött vele.

Kivették az osztalékot

A mérlegadatok szerint a Hung-Ister 2011-ben 2,73 milliárd forint árbevétel mellett (2010-ben 1,55 milliárd) 715 millió forint adózott eredményt produkált, amit osztalékként ki is fizetett. Az utóbbi egy évvel korábban 339 millió forint volt.

Még tavaly november második felében hozta tető alá a Szerencsejáték Zrt. régi partnerével, a Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-vel azt a kontraktust, amelynek értelmében „reklámok gyártásáról és azok közzétételéről” állapodtak meg – írja a Népszabadság. A fellelhető adatok alapján a szerződés 2013 egészére szól, nettó összege 1,645 milliárd forint. A lappal az állami cégnél azt közölték, hogy a megállapodás a régi sorsolási műsorok gyártására szóló szerződés meghosszabbítása, módosítása.

A Hung-Ister a Fidesz holdudvarához tartozó médiabirodalmak egyikéhez, a Nemzet-csoporthoz (Magyar Nemzet, Hír TV, Hung-Ister, B-Reklám Kft., Mahir Zrt.) kapcsolódik, amely Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik. A Hung-Ister az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a B-Reklám Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Az ügylettel kapcsolatban a lapnak a Szerencsejáték Zrt.-nél azt mondták, hogy a Hung-Ister Zrt.-t pályázat útján választották ki, amelyre – és a nyertes céggel történő szerződéskötésre – a tulajdonos (azaz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő) döntését követően került sor. Korábban a kampányokon egy-egy ügynökség dolgozott, jelenleg a Hung-Ister végzi a kreatív tervezési feladatok nagy részét. A szerződésben szereplő keretösszeg a maximális összeg, amelyet az előre nem tervezhető halmozódások miatt nem biztos, hogy teljes egészében felhasználnak – fűzték hozzá.

További részleteket itt lehet olvasni.