Százmillióhoz jutott a 3D kamera magyar fejlesztője

Százmillióhoz jutott a 3D kamera magyar fejlesztője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem 100 millió forint magán fejlesztési forráshoz jutott a Sysplex csoport három dimenziós kamerát fejlesztéséhez. A tőkebevonásban a One Minute segítette a társaságott.

A filmgyártással és produkciókkal foglalkozó Sysplex-csoport vezetőjének inspirációjára egy házon belüli használatra kifejlesztett háromdimenziós kamera kereskedelmi termékké érett. Ezzel a 3D-s forgatások költségei drasztikusan csökkenthetők, ám a sorozatgyártás beindításához jelentős tőkére volt szükség. Ehhez a napokban jutottak hozzá az One Miniute tanácsadó cég segítségével – írja az Insider blog. A fejlesztés pedig egy teljesen automatizált, könnyen kezelhető és gyors 3D-s filmkészítést elősegítő eszköz, amellyel nagyon jelentősen csökkenthető a 3D-s filmforgatások költség és időigénye.

©

“Nem csak magunk terveztük a rendszert, de még az összeszereléshez szükséges elemeket is házon belül gyártották le, mert még a piacon kapható termékek sem voltak kellően alkalmasak a precíz beállításokra” – mondta a blognak Deák Péter, Sysplex csoport vezetője. “Amerikában és itthon több befektetővel is tárgyaltunk az elmúlt hetekben és sok pozitív benyomást szereztünk. Végül azonban nem tőkealap, hanem egy magánember fektetett be 400 ezer dollárt a gyártás beindításába.”

További részleteket itt lehet olvasni.